Annonce
Randers

Tøjbutik sadlede om og satser på nethandel: - Det giver motivation og noget at stå op til

Hos CC: Christensen lukkede indehaverne, Anders og Per Christensen, butikken og åbnede webshop i stedet, og nu har man valgt at genåbne butikken, men med reducerede åbningstider. Foto: CC: Christensen
I tøjbutikken CC:Christensen lukkede man hurtigt den fysiske butik, da der ingen kunder kom. I stedet valgte indehaverne lynhurtigt at få sat gang i en webshop, og det giver både penge i kassen og motivation til at stå op om morgenen.

Randers: Krisen kradser i allerhøjeste grad i detailhandlen og har gjort det et stykke tid efterhånden. 11. marts bebudede statsminister Mette Frederiksen en nedlukning af landet, og 17. marts kom der yderligere stramninger, der blandt andet tvangslukkede storcentre, frisører og restauranter.

Mange andre butikker valgte i den forbindelse også, mere eller mindre frivilligt, at lukke, og i over to uger har Randers midtby mindet mere om en spøgelsesby end den livlige midtby, man normalt oplever.

En af de butikker, der valgte at lukke midlertidigt, er tøjbutikken CC:Christensen i Brødregade, der åbnede i 2011, og som i 2015 udvidede med en dameafdeling på første sal.

Annonce

Tjente halvdelen af ingenting

Butikken er ejet af far og søn, Per og Anders Christensen, og for dem lå beslutningen om at lukke butikken lige for.

- Efter Mette Frederiksens pressemøde valgte vi at lukke prompte, for de fem dage op til havde vi tjent halvdelen af ingenting, siger Per Christensen om baggrunden for at lukke, selv om butikken hører til den gruppe, der stadig gerne må holde åbent.

Normalt er der fire ansatte i butikken udover de to indehavere, men medarbejderne blev sendt hjem, da man ikke kunne hverken få tiden eller økonomien til at gå.

Som i mange andre butikker har coronaens indtog betydet en markant nedgang i salget.

- Vi ligger på index otte, så vi har mistet 92 procent af vores omsætning, siger indehaveren, der også ejer en CC:Christensen i Aalborg samt en Esprit-butik i Randers og i Viborg.

Som løver i et bur

CC:Christensen tilbød som en del andre butikker at bringe varer ud, men indehaverne måtte svare nej, når kunderne spurgte, om der var en webshop at handle i.

- Vi havde en webshop, før vi lavede dameafdelingen i 2015, men den lukkede vi i forbindelse med ombygningen, da vi ville fokusere ordentligt på den fysiske butik, siger Per Christensen.

Efter at have gået et par dage og kigget på hinanden blev far og søn imidlertidig enige om, at der skulle ske noget.

- Vi gik jo rundt som løver i et bur, siger Per Christensen.

Webshoppen blev støvet af, der blev fundet billeder af tøjet, og der blev bygget på, og så var butikken med Per Christensens ord "dælme i gang".

Allerede fra første dag kom der ordrer ind via online-shoppen, og der er kommet mellem fire og fem ordrer per dag. De holder ikke hånden under økonomien, men de hjælper en smule på tabet.

- Vi kan opretholde cirka 10 procent af den normale omsætning, vurderer Per Christensen.

Dage uden søvn

Det er Anders Christensen, der er tovholder på webshoppen, og også ham, der har lagt en masse timer i at få den op at køre.

For selv om butikken tidligere havde haft en webshop og derfor havde en gammel platform at gå ud fra, så har det langt fra været "bare lige" at få shoppen op at køre, fortæller indehaveren.

- Det tog lige et par dage uden søvn, siger Anders Christensen og fortæller, at han dog havde den fordel, at han har været nysgerrig gennem årene og samlet viden, så han ikke var helt på bar bund.

Idéen om at oprette en webshop for butikken har også hele tiden været en del af planen.

- Jeg vil bare gerne gøre tingene 110 procent ordentligt, og det har der ikke været tid til, så derfor havde vi ikke fået lavet en webshop, siger Anders Christensen.

Det har butikken nu, og selv om den ifølge indehaveren ikke er 110 procent up to date, så er den der, og det er lige nu det vigtigste.

- Vi skulle bare i gang i en eller anden form, så vi kunne yde den service for kunderne, siger Anders Christensen.

Positive tilkendegiveser

Selv om ordrerne fra webshoppen langt fra kan redde den hårdt ramte omsætning, så synes Anders Christensen i høj grad, at det har båret brugt at have fået lavet online-shoppen.

- Vi har fået mange positive tilkendegivelser på den. Mange synes, det er en flot webshop og er glade for, at det stadig er muligt at handle lokalt, siger indehaveren.

Han får hjælp til webshoppen af Sofie, der er en af de ansatte i dameafdelingen. Hun fokuserer på tøjet til kvinderne og laver blandt andet små videoer til Facebook og Instagram, og det har kunderne også taget rigtigt godt imod, siger Anders Christensen.

- Folk er glade for at kunne se tøjet, siger han.

En øjenåbner for midtbyen

Selv om både far og søn begræder coronakrisen og frygter for overlevelsen af både egne butikker og branchen generelt, så kan Anders Christensen også skimte et lille lysglimt midt i alt det triste og svære.

- På en måde har det været lidt af en øjenåbner for os, siger han og fortæller, at både han selv og andre har givet udtryk for, at der er en meget underlig stemning i midtbyen for tiden.

- Det er faktisk lidt uhyggeligt at gå rundt, når så mange af butikkerne er lukkede, og er det det scenarie, man ønsker for midtbyen, eller ønsker man at støtte de lokale butikker, så man har en levende midtby, siger han og fortsætter:

- Det er fint med et wake up call. Det giver måske også et incitament for at kæmpe noget mere for byen, siger han.

Kæmper til det sidste

Selv om webshoppens primære formål er at fylde penge i den slukne kasse, så giver online-butikken også følelsen af at gøre noget.

- Det giver en kæmpe motivation og noget at stå op til om morgenen, om det så bare er salg af strømper for 300 kroner eller en stor ordre på 4000 kroner, siger Anders Christensen.

Han forstår godt, at mange butikker bukker under, og at indehaverne måske bare sætter sig ned og giver op, men det ligger ikke til ham.

- Sådan er jeg bare ikke helt bygget. Jeg kæmper til det sidste, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce