Annoncørbetalt indhold

Tømrer / snedker i Fjerritslev uddyber forskellen mellem tømrere og snedkere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Tidligere var der stor forskel på, hvilke opgaver en tømrer påtog sig, og hvilke opgaver en snedker udførte. Men i dag er grænsen mellem tømrer- og snedkerarbejdet mere flydende hos de fleste tømrer- og snedkerfirmaer. Det gælder også for Havremarkens Tømrerforretning i Fjerritslev. Og dem har vi snakket med for at finde ud af, hvad forskellen på en tømrer og en snedker egentlig er.

”Det sker af og til, at en kunde undrer sig over, at det er den samme mand, der tager sig af både at lægge gulvet og at passe døren med specielle mål til, når vi er ude at lave noget for folk”, fortæller Peter Christensen fra Havremarkens Tømrerforretning i Fjerritslev, Jammerbugten. En tømrerforretning som håndterer diverse tømrer- og snedkeropgaver i området omkring Fjerritslev Brovst, Blokhus og Aabybro. ”Men vores ”træmand” kan klare det meste”, blinker han og fortsætter, ”og sådan er det i de fleste tømrer- og snedkerforretninger.

Annonce

Forskellen på en tømrer og en snedker

Tømrerfaget er et af de ældste byggehåndværk, der findes. Ordet ’tømrer’ kommer af ’tømmer’, som er stor stykker træ.

Både tømrer og snedkere arbejder med træ. Og i mange lande er en tømrer og en snedker faktisk stort set det samme. I Danmark har tømrere oftest også forstand på snedkerarbejde – måske i et mere begrænset omfang. Og omvendt.

”Overordnet set laver en tømrer det ”grove” arbejde – vægge, gulv, tag, isolering osv. Mens snedkeren laver det ”finere” arbejde, detaljerne som binder byggeriet sammen – døre, vinduer, lister osv. Ofte vil en snedker kunne lave det meste af sit arbejde hjemme fra værkstedet, hvor tømreren laver sit arbejde ude i marken”, fortæller Peter Christensen.

Men sådan er det altså sjældent mere. Du kan sagtens komme ud for, at tømreren er med til at lave den sidste finish, og at snedkeren er med til at sætte en væg op.

”Dog er det oftest tømreren, der har det store overblik, fordi han er med i hele byggeprojektet fra start til slut – altså med inde over sammen med de andre håndværkere, såsom elektrikere, murere, malere og vvs-arbejderne”, afslutter Peter Christensen.

Tømrer- eller snedkerforretninger

Du kan altså med ro i sindet ringe til en tømrerforretning, også selvom det hovedsageligt er snedkerarbejde, du skal have udført – og omvendt. De fleste tømrer- eller snedkerforretninger har nemlig både tømrere og snedkere ansat i deres virksomhed.

Hos Havremarkens Tømrerforretning kan du endda få hjælp til byggerådgivning. Indehaver, Peter Christensen, er altså både uddannet tømrer såvel som uddannet byggerådgiver. Ønsker du hjælp til kompetent byggerådgivning i Aalborg eller resten af Nordjylland, så kontakt Peter på tlf.: 4119 8294

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.