Annonce
Kultur

Tør du? Amtsavisens tidligere adresse omdannet til Escape Room

Martin Høeg og Anna Grantland har tapetseret Amtsavisens tidligere reception med gamle aviser fra 1945. Her er det meningen, at gæsterne skal sidde og slappe af før og efter, de har været igennem opgaven at åbne de lukkede rum. Foto: Annelene Petersen
Fire initiativrige unge ingeniørstuderende omdanner Nørregade 7, Randers Amtsavis' tidligere domicil, til Escape Room, hvor det handler om at samarbejde og teambuilde, hvis man vil slippe ud af lokaliteterne igen. Det nye initativ bliver tilrettelagt sådan, at hele familien kan deltage. Forventningen er at kunne slå dørene op til august.

Randers: Den flere hundrede år gamle avisbygning på hjørnet af Nørregade og Lille Voldgade med sine mange kontorer, smalle gange, hurlumhej-trappe og skæve gulve passer perfekt til fire unge ingeniørstuderendes planer om at indrette hele herligheden til Escape Rooms.

- Da vi så, hvad den her gamle bygning rummer af muligheder, var vi solgt, siger Martin Høeg, en af de fire studerende, der har mødt hinanden på Aarhus Universitets ingeniørstudium i Herning. Lige nu har de travlt med at male og indrette huset til det nye formål som eventbygning med forhindringer, spænding og lidt uhygge.

De fire har såmænd kun et års erfaring med en lignende forlystelse i Herning, hvor de har indrettet sig på et par etager i byens ikoniske højskolebygning med de 16 etager.

Men den gamle avisbygning i Randers er endnu mere perfekt til formålet med de skæve gulve og mange små rum, forsikrer de fire iværksættere, der åbnede deres Escape Room i hedebyen 1. februar 2018.

Og så er det ellers gået stærkt lige siden.

Locked Escape Room

Escape room er et nyt fænomen, hvor man udskifter computerspillet med fysiske rammer.

Et slags levende eventyrspil, hvor en gruppe mennesker bliver låst inde i samme rum.

Ideen er, at de skal udforske rummet, finde spor, løse opgaver, knække koder og frem for alt samarbejde for at finde vej ud af rummet inden for et bestemt tidsrum.

Locked Escape Room bliver indrettet i hjørnebygningen, Nørregade 7, hvor Randers Amtsavis tidligere holdt til.

Initiativtagerne er de fire ingeniørstuderende fra Herning, der studerer på Aarhus Universitets herning-afdeling, Business Development Engenieer: Anna Grantland, Martin Høeg, Søren Vedstesen og Kristoffer Nielsen.

Eventhuset forventes at åbne til august i år.

Ikke kun studiejob

- Ja, det stak helt af, siger Martin og fortæller, at det egentlig bare var planen, at de fire ville lave en forlystelse som et studiejob, så de kunne tjene lidt penge sideløbende med ingeniørstudiet.

Men den holdt altså ikke.

- I dag har vi syv timelønnede og en fuldtidsansat i Herning, oplyser Anna Grantland. Så det blev til meget mere end en anledning til at strække SU'en med.

Selvom de bruger al deres tid på deres nye firma, så er studiet ikke sat helt på stand by. De går nu på ottende semester.

- Fra sjette semester er studiet fokuseret på virksomheds-projekter. Og her bruger vi så vores egen virksomhed til samtlige opgaver, siger Anna, der bestemt heller ikke havde forventet den opmærksomhed, som de har fået i Herning.

- 13.000 private og godt 400 virksomheder har foreløbig besøgt os i Herning. Og vi håber også, at Randers tager rigtig godt imod os, siger hun.

Det var en opgave i Givskud Zoo for et par år siden, der satte de unge ingenørstuderende i gang med deres Escape Room-koncept. Desuden havde Martin været på ferie i Spanien og dér stiftet bekendtskab med det nye underholdnings-koncept, hvor computerspil bliver skiftet ud med fysiske rammer.

- I den forbindelse kom vi til at tænke på, at Herning havde brug for nye forlystelser, fortæller Martin.

Og så gik han, Anna og studiekammeraterne Søren Vedstesen og Kristoffer Nielsen ellers i gang.

Med den store interesse, de har med sig i bagagen fra Herning, har de lige nu planer om at få foden inden for i andre byer.

Annonce

Det gør ikke ondt

Lige nu har de nye beboere i Nørregade 7 travlt med at male og indrette de mange rum specielt til deres Escape Rooms.

- Det handler kort og godt om at opbygge et koncept, hvor vores gæster både bliver udfordret og lærer noget om samarbejde, gruppedynamik og kvalifikationer. Det er 60 spændende minutter, hvor deltagerne skal lære at løse opgaver sammen, siger Martin, der allerede har flere cases og forløb i ærmet.

- Men vi udvikler hele tiden nye koncepter, så folk oplever noget nyt hver gang, de besøger os, siger Martin, der regner med at kunne sige velkommen til Randers' nye forlystelse til august.

Locked Escape Room henvender sig til både enkeltpersoner og til firmaer. Desuden er der planer om at samarbejde med et lokalt cateringfirma om mad til de større selskaber, der ønsker hele pakken.

- Men ellers bliver huset for alle aldre, fra 7 til 75, præciserer Anna.

Og så vil de fire iværksættere ellers bruge resten af sommeren på at indrette og afprøve deres koncept.

- Vi skal være 100 pct. sikre på, at det hele fungerer, og at gæsterne får en rigtig fed oplevelse, understreger Martin, der har fine anmeldelser med fra huset i Herning.

Vi har fået et rigtig flot certifikat som den bedst-rangerende aktivitet i Herning og omegn. Ud af 100 anmeldelser svarede de 90 fremragende. Så det er vi vældig glade for at have med os.

Anna Grantland og Martin Høeg har nye planer for det gamle bladhus i Nørregade. Nu skal det være Escape Room, hvor man skal samarbejde og løse opgaver for at komme ud af huset igen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce