Randers: Så er der godt nyt til byens taco-elskere. Onsdag slog Taco Boy på havnen i Randers nemlig dørene op for allerførste gang.
Åbningsdagen markerede fusionen mellem det mexikanske og det randrusianske. Åbningen blev nemlig markeret med en speciel fiske-taco til ære for Bent Telling, der i mange år havde fiskehus, hvor Taco Boy ligger nu.
Bent Telling-tacoen, som navnefaderen også var blevet lovet, at han måtte smage på åbningsdagen, er med ceviche - der er en type råmarineret fisk - i dette tilfælde torsk. Derudover indeholder den frisk koriander, lime, rødløg, hakkede tomater og jalapeño-salsa.
Telling-tacoen kan kun fås i en begrænset periode, så man skal skynde sig, hvis man skal nå at smage Taco Boys hyldest til deres forgænger.
Chefkokken Ixchel Keller har købt ind til at kunne lave 200 styks, og herefter er der udsolgt.
Hvis den bliver et stort hit hos de lokale, afviser bodens bagmænd dog ikke, at den ville kunne blive en mere permanent del af menukortet.
Randers og Spentrup
Ansigterne bag den nye bod på havnen er Jonas Holm og Juan de Dios, der, sammen med chefkok Ixchel Keller, skal fremtrylle mexicanske retter med taco i hovedrollen på menukortet.
De to har i lang tid snakket om at lave et mexikansk spisested, da Juan De Dios kommer fra Mexico, og Jonas Holm også har boet i landet i en årrække.
Og nu har makkerparret altså netop åbnet deres andet spisested på under to måneder.
- Vi har haft travlt, men det har også været virkelig sjovt, fortæller Juan de Dios.
Selvom Taco Boy på Havnegade officielt åbnede onsdag, starter de blødt ud i første omgang, forklarer han. Der er nemlig stadigvæk lidt detaljer, de skal have styr på.
Heriblandt menukortet, som de indtil videre har kopieret fra afdelingen i Spentrup. Men det kan stadigvæk nå at blive justeret, hvis midtbyen har lidt andre smagsløg, siger den ene af de to indehavere.
- Vi gjorde det samme i Spentrup, hvor vi åbnede blødt, tog imod en masse feedback, og så ændrede lidt på menuen løbende, forklarer den ene af ejerne.
Indehaveren lover dog, at det nok skal blive markeret med lidt musik og et godt tilbud, når de for alvor slår dørene op.
Fremtiden
Juan de Dios er meget begejstret over placeringen på havnen. Snart bliver der også sat caféborde op, så man kan sidde og nyde maden i det spirende havnemiljø.
Når den endelige alkoholbevilling lander, bliver det også muligt at købe mexicanske øl i boden. Indtil da må man slukke tørsten i sodavand.
Taco Boy har aftalt med Randers Kommune, at spisestedet bliver liggende på sin nuværende placering, indtil spaden bliver stukket i jorden til Flodbyen Randers.
- Vi har nok kun halvandet eller to år lige nøjagtig her. Men vi håber at kunne blive i området, derefter, forklarer Juan De Dios.
Bæredygtighed og økologi er vigtigt for de to iværksættere. Derfor kan flere af tingene på menukortet da også købes i en vegansk version.
Og så er alt kød og alle majstortillas økologiske, og med tiden håber Juan de Dios, at resten af ingredienserne kan følge trop, så stedet kan blive 100 procent økologisk.