Annonce
Randers

Taco Boy på havnen slår dørene op: Med fisketaco til ære for Bent Telling

Taco Boy åbnede onsdag på havnen i Randers. De lagde blødt ud, men forventer at være på fuld styrke inden alt for længe. Fra venstre er det Sebiha Tirpan, Viktor Holmgrün, Adara Thye, Karoline Kristensen, Jack Touma og Juan de Dios. Foto: Mette Bjerre
Efter lang tids rumsteren blev onsdag første åbningsdag hos Taco Boy på havnen i Randers. Taco-stedet har til huse i Tellings gamle bod og åbnede ballet med en speciel fisketaco til ære for deres forgænger.

Randers: Så er der godt nyt til byens taco-elskere. Onsdag slog Taco Boy på havnen i Randers nemlig dørene op for allerførste gang.

Åbningsdagen markerede fusionen mellem det mexikanske og det randrusianske. Åbningen blev nemlig markeret med en speciel fiske-taco til ære for Bent Telling, der i mange år havde fiskehus, hvor Taco Boy ligger nu.

Bent Telling-tacoen, som navnefaderen også var blevet lovet, at han måtte smage på åbningsdagen, er med ceviche - der er en type råmarineret fisk - i dette tilfælde torsk. Derudover indeholder den frisk koriander, lime, rødløg, hakkede tomater og jalapeño-salsa.

Annonce

Telling-tacoen kan kun fås i en begrænset periode, så man skal skynde sig, hvis man skal nå at smage Taco Boys hyldest til deres forgænger.

Chefkokken Ixchel Keller har købt ind til at kunne lave 200 styks, og herefter er der udsolgt.

Hvis den bliver et stort hit hos de lokale, afviser bodens bagmænd dog ikke, at den ville kunne blive en mere permanent del af menukortet.

Randers og Spentrup

Ansigterne bag den nye bod på havnen er Jonas Holm og Juan de Dios, der, sammen med chefkok Ixchel Keller, skal fremtrylle mexicanske retter med taco i hovedrollen på menukortet.

De to har i lang tid snakket om at lave et mexikansk spisested, da Juan De Dios kommer fra Mexico, og Jonas Holm også har boet i landet i en årrække.

Og nu har makkerparret altså netop åbnet deres andet spisested på under to måneder.

- Vi har haft travlt, men det har også været virkelig sjovt, fortæller Juan de Dios.

Selvom Taco Boy på Havnegade officielt åbnede onsdag, starter de blødt ud i første omgang, forklarer han. Der er nemlig stadigvæk lidt detaljer, de skal have styr på.

Heriblandt menukortet, som de indtil videre har kopieret fra afdelingen i Spentrup. Men det kan stadigvæk nå at blive justeret, hvis midtbyen har lidt andre smagsløg, siger den ene af de to indehavere.

- Vi gjorde det samme i Spentrup, hvor vi åbnede blødt, tog imod en masse feedback, og så ændrede lidt på menuen løbende, forklarer den ene af ejerne.

Indehaveren lover dog, at det nok skal blive markeret med lidt musik og et godt tilbud, når de for alvor slår dørene op.

Annonce

Fremtiden

Juan de Dios er meget begejstret over placeringen på havnen. Snart bliver der også sat caféborde op, så man kan sidde og nyde maden i det spirende havnemiljø.

Når den endelige alkoholbevilling lander, bliver det også muligt at købe mexicanske øl i boden. Indtil da må man slukke tørsten i sodavand.

Taco Boy har aftalt med Randers Kommune, at spisestedet bliver liggende på sin nuværende placering, indtil spaden bliver stukket i jorden til Flodbyen Randers.

- Vi har nok kun halvandet eller to år lige nøjagtig her. Men vi håber at kunne blive i området, derefter, forklarer Juan De Dios.

Bæredygtighed og økologi er vigtigt for de to iværksættere. Derfor kan flere af tingene på menukortet da også købes i en vegansk version.

Og så er alt kød og alle majstortillas økologiske, og med tiden håber Juan de Dios, at resten af ingredienserne kan følge trop, så stedet kan blive 100 procent økologisk.

Mange nysgerrige randrusianere kiggede i løbet af onsdag forbi Tellings gamle fiskehus, der har fået en ordentlig makeover, og nu står klar til at genopstå som Taco Boy. Foto: Mette Bjerre
Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce