Annonce
Østjylland

Tag på guidet naturvandring i Linddalene

Anvisningsskilt ved MF højen, der ligger ved krydset mellem Markedsgade og Gl. Vivevej i Hadsund. Foto: Mariagerfjord Kommune

En vandretur gennem Linddalene er en oplagt måde at bruge sin søndag formiddag på. Derfor holder Mariagerfjord Kommune nu en guidet naturtur. Det sker på søndag 27. august.

Hadsund: - Linddalene strækker sig som en naturskøn kile ind i byen med varieret natur og vandreruter.

Sådan karakteriserer naturvejleder Inger Taylor fra Mariagerfjord Kommune området omkring Linddalene ved Hadsund, og på søndag 27. august arrangerer hun derfor en guidet naturvandring i det kuperede landskab gennem de lyngklædte bakker og gamle bøgeskove.

Mariagerfjord Kommune har i de senere år gennemført en række plejetiltag, der skal bevare det bynære naturområde, og allerede midt på formiddagen vil Inger Taylor guide rundt og fortælle om den pleje, der er med til at beskytte den rige natur og vise mangfoldigheden af planter og levesteder.

Turen starter fra parkeringspladsen på Markedsgade og går i kuperet terræn, hvor gode vandresko er en fordel.

Annonce

En del af et større hele

Naturturen i Linddalene er én af mere end 200 naturture, som står beskrevet i folderen "Naturguiden Himmerland".

Naturguiden er ifølge Inger Taylor resultatet af et samarbejde mellem Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland og Aalborg kommuner samt Naturstyrelsen Himmerland og Rold Skov Natur- og Kulturcenter. Folderen er lavet sammen med turistbureauer, grønne organisationer, Lille Vildmosecentret og private firmaer, og de har bidraget til at gøre udbuddet af naturture i Himmerland rigtig stort.

- De fleste af turene er gratis, mange er børne- og familievenlige og en del også egnede for dårligt gående. Naturen kan opleves til fods, på cykel, på hesteryg, i hestevogn eller kano og på alle årstider, fortæller Inger Taylor.

Naturguiden Himmerland kan fås på biblioteker, servicecentre og turistbureauer i Himmerland, og findes på kommunernes hjemmesider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce