Annonce
112

Taget på fersk gerning: Litauisk tyv måtte rykke direkte i fængsel

Arkivfoto: Kristoffer Juel Poulsen/Ritzau Scanpix
En litauisk indbrudstyv blev tirsdag aften fanget på kamera under et indbrud i en villa i Randers. Det fik straks konsekvenser for ham.
Annonce

Randers: En litauisk tyv valgte tirsdag aften den forkerte Randers-villa at bryde ind i. Der var nemlig både alarm og kamera i huset. Det fik allerede onsdag store konsekvenser for ham.

Indbruddet begik den 39-årige litauer sammen med en medgerningsmand. På grund af alarmen og kameraet, som var forbundet til alarmen, fik villaejeren pludseligt besked om indbruddet via en app på sin mobil. Han kunne tilmed se tyvene bevæge sig rundt i huset.

Ejeren kontaktede derefter Østjyllands Politi, som straks sendte en patrulje til adressen.

Da betjentene kom frem til villaen, sprang den 39-årige mand ud af et vindue og forsøgte at løbe fra politiet. Flugten endte dog ved et plankeværk, som indbrudstyven ikke nåede at forcere, før en betjent greb fat i ham. Han blev anholdt og sigtet for indbrud - medgerningsmanden var nået at flygte.

Det viste sig hurtigt, at den 39-årige slet ikke måtte være i landet, da han i 2014 blev idømt seks måneders fængsel for flere indbrud i Østjylland og efterfølgende blev udvist med et indrejseforbud.

Annonce

Ét år for at bryde indrejseforbud

Onsdag middag, ikke mange timer efter indbruddet, stod den 39-årige i retten i Randers, hvor han blev idømt ubetinget fængsel i et år og to måneder og fik en ny udvisningsdom.

- Jeg er tilfreds med, at den tiltalte så kort tid efter anholdelsen, blev dømt i retten for at begå indbrud og bryde sit indrejseforbud, siger advokaturchef Jacob Balsgaard.

Sidste år blev lovgivningen strammet i forhold til personer, der bryder deres indrejseforbud. Straffen er nu minimum på et års fængsel, hvis man bryder et indrejseforbud, man har fået i forbindelse med en dom på tre måneders fængsel eller over. De kriterier opfyldte den 39-årige, der altså fik et års fængsel alene for at bryde indrejseforbuddet.

Den 39-årige erkendte og modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce