Annonce
Debat

Tak fra 3F til Randers Cykleklub

Læserbrev: 3F Randers har gennem de seneste 13 år deltaget i Fjordløbet, og vi var naturligvis også med her i 2018.

Som byens største fagforening føler vi det som en naturlig ting at bakke op bag et så godt arrangement, som Fjordløbet er og i øvrigt har været gennem de mange år.

Det skylder vi byen og ikke mindst Randers Cykleklub af 1910, som år efter år bruger uanede kræfter på at arrangere et så stort arrangement. Vores deltagelse skyldes naturligvis også et ønske om at tilbyde vores medlemmer oplevelse af at kombinere et godt socialt samvær med en god gang motion, og vi er glade for, at vores deltagere breder sig lige fra de alleryngste til de med mange år på bagen.

En aldersfordeling fra fire-fem år og til over 80 år viser, at Fjordløbet netop evner at kombinere motion og hygge for hele familien.

Vi har i alle årene kunnet samle så mange deltagere, at vi altid har været blandt de tre største hold - og de seneste to år har vi til vores store glæde endda fået pokalen for det største hold med henholdsvis 150 og 200 deltagere.

Som nævnt kræver et sådant arrangement et stort arbejde, og vi vil som fagforening gerne takke for et godt samarbejde og udtrykke vores uforbeholdne ros og beundring over det flotte arrangement, som i år endda var ført helt ind i hjertet af Randers midtby.

Til de, som ikke var med i år - snyd ikke jer selv for oplevelsen næste år, men husk at melde jer til. Som det også er fremgået af avisen, var deltagertallet i år desværre dalet i forhold til tidligere, men det kan vi alle i fællesskab være med til at ændre ved at deltage. Det ville da være synd og skam, hvis man en dag blev så få tilmeldte, at cykelklubben vurderede, arbejdet blev for stort i forhold til antal deltagere og derfor stoppede.

3F Randers er selvfølgelig med igen i 2019 - og vil endnu en gang sige Randers Cykleklub af 1910 en stor tak for jeres store arbejde, og for at vi og vores medlemmer på denne måde kan få en god og fælles oplevelse her i Randers Ugen.

Samtidig selvfølgelig også en stor ros til alle andre foreninger, som i løbet af Randers Ugen gennemfører aktiviteter indenfor deres område.

Sammen er I hver især med til at give os alle som borgere i Randers en fantastisk vifte af gode tilbud. 3F Randers løfter fanen og siger jer alle en stor tak.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hjertestart: En dag er det måske en af vores egne

Der er næppe noget, der er mere skrøbeligt end livet og mere selvfølgeligt end døden. Der er næppe noget, der er mere livsbekræftende end at redde liv. Og der er næppe noget, der er nævneværdigt lettere end at give kunstigt åndedræt og hjertemassage samt at betjene en hjertestarter. Alligevel virker det skræmmende, når vi forestiller os en situation, hvor vi selv står med en livløs person og skal forsøge at genoplive et medmenneske. Forhåbentlig vil vi alle kaste os helhjertede ind i redningsopgaven, hvad enten vi har førstehjælp i frisk erindring fra spejderkorpset, værnepligten, køreskolen eller andetsteds, eller vi har førstehjælp liggende et lidt fjernere sted i hukommelsen. Bedst vil det naturligvis være, hvis den vigtigste disciplin i livet, nemlig at redde andre menneskers liv, ikke er en rusten disciplin. Jo ældre vi bliver, des mere rusten bliver livredningsdisciplinen desværre, og des mere behov har vi for at få genopfrisket det, som de fleste af os har lært flere gange i løbet af livet - men som vi ikke holder ved lige, og som vi hurtigt glemmer igen. Frygten for pludselig at stå i en situation, hvor behovet for førstehjælp er akut, bliver større og større, jo mere hengemt vores viden på feltet er. Som retssamfund kunne vi vælge at lovgive om obligatorisk førstehjælpsuddannelse flere gange i løbet af livet, men bedre ville det være, hvis vores samfundssind, næstekærlighed, ansvarsfølelse påbød os at genopfriske vores viden om kunstigt åndedræt, hjertemassage og betjening af hjertestarter. Den rigtige løsning kræver, at vi hver især bruger en weekend eller en række hverdagsaftener hvert femte år på at friske den viden op, der kan hjælpe os med at redde et livløst menneske, vi måtte møde på vores vej. En dag er det måske en af vores egne - en af vores allernærmeste - der har brug for, at der er en førstehjælper på pletten. Om ikke før så forstår vi den dag, hvor vigtigt det er, at vi alle kan redde hinanden. Forleden var det international hjertestarterdag med demonstration af hjertestarter på biblioteket i Randers, der satte fint fokus på det livsvigtige ansvar, vi alle har for hinanden.

Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce