Annonce
Debat

Tak fra 3F til Randers Cykleklub

Læserbrev: 3F Randers har gennem de seneste 13 år deltaget i Fjordløbet, og vi var naturligvis også med her i 2018.

Som byens største fagforening føler vi det som en naturlig ting at bakke op bag et så godt arrangement, som Fjordløbet er og i øvrigt har været gennem de mange år.

Det skylder vi byen og ikke mindst Randers Cykleklub af 1910, som år efter år bruger uanede kræfter på at arrangere et så stort arrangement. Vores deltagelse skyldes naturligvis også et ønske om at tilbyde vores medlemmer oplevelse af at kombinere et godt socialt samvær med en god gang motion, og vi er glade for, at vores deltagere breder sig lige fra de alleryngste til de med mange år på bagen.

En aldersfordeling fra fire-fem år og til over 80 år viser, at Fjordløbet netop evner at kombinere motion og hygge for hele familien.

Vi har i alle årene kunnet samle så mange deltagere, at vi altid har været blandt de tre største hold - og de seneste to år har vi til vores store glæde endda fået pokalen for det største hold med henholdsvis 150 og 200 deltagere.

Som nævnt kræver et sådant arrangement et stort arbejde, og vi vil som fagforening gerne takke for et godt samarbejde og udtrykke vores uforbeholdne ros og beundring over det flotte arrangement, som i år endda var ført helt ind i hjertet af Randers midtby.

Til de, som ikke var med i år - snyd ikke jer selv for oplevelsen næste år, men husk at melde jer til. Som det også er fremgået af avisen, var deltagertallet i år desværre dalet i forhold til tidligere, men det kan vi alle i fællesskab være med til at ændre ved at deltage. Det ville da være synd og skam, hvis man en dag blev så få tilmeldte, at cykelklubben vurderede, arbejdet blev for stort i forhold til antal deltagere og derfor stoppede.

3F Randers er selvfølgelig med igen i 2019 - og vil endnu en gang sige Randers Cykleklub af 1910 en stor tak for jeres store arbejde, og for at vi og vores medlemmer på denne måde kan få en god og fælles oplevelse her i Randers Ugen.

Samtidig selvfølgelig også en stor ros til alle andre foreninger, som i løbet af Randers Ugen gennemfører aktiviteter indenfor deres område.

Sammen er I hver især med til at give os alle som borgere i Randers en fantastisk vifte af gode tilbud. 3F Randers løfter fanen og siger jer alle en stor tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Havnen er ikke nogen legeplads, hverken for børn eller berusede voksne

Som borger i Randers er det godt at vide, at det er blevet nemmere at komme op, hvis man skulle snuble over kajkanten og ende i det havnevand, der størstedelen af året er mørkt og koldt og stort set altid strømfyldt. Det er godt at vide, at sikkerheden på havnen er blevet opgraderet med belyste redningsstiger. Det er godt at vide, at havnen er blevet klassificeret som sikker. Endnu bedre er det dog at være bevidst om, at selv en sikker havn fortsat er et farligt sted at opholde sig. Det er vigtigt, at vi alle som ansvarlige aktører i samfundet gør alt, hvad vi kan, for at øge sikkerheden der, hvor vi har muligheden. Det er vigtigt, at Randers Havn gør alt, hvad den kan, for at øge sikkerheden langs kajerne og på broerne. Endnu vigtigere er det dog, at vi alle passer på os selv og hinanden og især vores børn, når vi opholder os på havnen, hvor vandet ikke er varmt og klart og stille som i svømmehallen. Ude i den virkelige verden er det farligt at falde i vandet, og derfor er det bedre at passe på end at få brug for belyste redningsstiger. For hvad nu, hvis man ikke kan svømme med vinterjakke og vandrestøvler på, hvis man slet ikke kan svømme, hvis strømmen løber væk fra redningsstigen, hvis man har brækket benet i faldet? Hvad nu, hvis det er mørkt, hvis det er koldt, hvis der ikke er andre på havnen? Havnen er en farlig arbejdsplads men også et farligt sted at opholde sig i sin fritid. Det skal vi have i baghovedet, og det skal vi snakke med vores børn om. Vi og vores børn skal have redningsvest på, når vi opholder os på havnen. Vi skal lære vores børn at svømme, og vi skal holde vores egne svømmefærdigheder ved lige. Hvis ikke selv vi kan svømme, kan vi hverken redde vores børn eller os selv. Så står vi der, som en anden Erik Clausen i Den store badedag: "Næste sommer lærte far mig at svømme - selv lærte han det aldrig". Havnen er ikke nogen legeplads, hverken for børn eller berusede voksne. Det er fint, at Randers Havn er blevet mere sikker end før, men helt sikker bliver den aldrig.

Annonce