Annonce
Randers

Tak fra familien: Ukendte pynter Joachims gravsted

Seks-årige Joachim Gisle Larsson, der blev myrdet i 1986, er langt fra glemt. Tit bliver der lagt en blomst af ukendte personer på Joachims gravsted på Nordre Kirkegård, men i år er der gjort ekstra meget ud af det. Og det vil familien gerne takke for. Foto: Anders Gisle Larsson
I en mørk tid varmer det, når nogle fremmede har overskud til at lægge gran, blomster og en krans, stille bedlamper op og hænge træ-engle på en drengs grav. Familien til Joachim Gisle Larsson, der blev myrdet i 1986, vil gerne takke for den menneskevarme gerning, som viser, at den lille dreng stadig huskes i Randers.
Annonce

Randers: Her er en sag om mennesker med hjertet på rette sted. Vi hører tit om, at der stjæles fra gravsteder, at der udøves hærværk på kirkegårde, eller at der ligefrem sker gravskænderi, som det seneste tilfælde, hvor der blev smidt grøn maling på byens jødiske gravplads.

Her er den helt modsatte historie. Om et eller flere mennesker, der bruger tid og penge på at pynte en drengs gravsted på Nordre Kirkegård, selv om de formentligt slet intet har med familien at gøre.

Ofte har familien til Joachim Gisle Larsson, der som seks-årig blev myrdet i 1986, oplevet, at der er lagt blomster på hans gravsted. Men i år er udsmykningen udvidet markant. Og det vil familien gerne takke de ukendte gravpyntere for.

På Facebook skriver Anders Gisle Larsson: "Tak. Vi oplever sommetider at ukendte lægger blomster eller lignende, på vores søns gravsted. Men denne gang var det en noget større pyntning, end vi har oplevet tidligere.

Foruden et bredt bælte af gran, var der blomster, bedlamper og krans - samt nogle træ-engle. Altså meget mere end gartnerne normalt gør på Nordre.

Vi ved ikke hvem det er, men gætter på det er en fra Randers og vil blot sige tak".

Annonce

Mange kommentarer

Det har afstedkommet flere kommentarer på Facebook. Blandt andet skrivers der:

- Fantastisk, at der er nogen som pynter i stedet for at stjæle. De fortjener virkelig en stor tak.

- Hvor er det en smuk gestus. Og flot af jer at i takker, i stedet for at blive stødt. Jeres lille søn fortjener masser af positive besøg.

- Så blir man da varm om hjertet.

Avisen har været i kontakt med Anders Gisle Larsson, der ikke ønsker at lade sig interviewe til denne artikel, men han har sagt god for at den skrives, fordi han gerne vil takke rette vedkommende, ligesom han har givet lov til, at avisen må bruge hans billede af det pyntede gravsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce