Annonce
Randers

Take Now åbner i nye lokaler på Århusvej

- Folk elsker at rode rundt et sted som her, hvor de både kan finde ting fra private og fra erhvervsvirksomheder. Man kan jo finde alt her, fortæller Maja Gammelgaard, der som franchisetager vil drive forretningen Take Now i Randers fremadrettet. Hun ses her sammen med ejer Johnny Jensen, der frem til nu har stået i butikken, da den holdte til på Marsvej. Foto: Annelene Petersen

Kommissionsloppemarkedet Take Now er flyttet fra marsvej for at få en bedre og mere synlig placering i byen. Onsdag 1. november åbner butikken i nye klæder, og det bliver fejret med pølser, popcorn og kage i den efterfølgende weekend.

Annonce

Randers: Endeløse rækker af reoler med alt fra nips til nytårshatte er noget af det, der venter kommende kunder i kommissionsloppemarkedet Take Now, når 34-årige Maja Gammelgaard om lidt under en uge åbner dørene op til sin nye forretning.

Hun har for kort tid siden sagt ja til at blive franchisetager i kæden, som i starten af november tæller i alt seks forretninger landet over.

I Take Now køber private såvel som virksomheder sig ind på en stand for et bestemt månedligt beløb, hvorefter Take Now sælger deres varer for dem for en kommission på 10 procent af salget. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Fra to til et plan

At butikken på Marsvej nu flytter til Århusvej, skyldes, at den nye placering på Århusvej passer bedre til forretningens koncept.

- Vores koncept er lidt specielt. Det er ikke ligesom Jysk, hvor du tager hen for at købe en hovedpude. Her kommer folk ikke for at købe noget bestemt. Det er mere impulskøb. Og derfor er det et bredere kundeflow, der kommer herud. Og det var det, der var problemet på Marsvej. Folk, der kom derude, var primært taget derud af andre årsager fortæller Johnny Jensen, der sammen med tre andre driver Take Now-forretningerne landet over.

Derudover bliver forretningen, der tidligere har været fordelt på to plan, nu i et plan.

Sælgerne lejer standen på månedsbasis og er således ikke forpligtigede til at fortsætte lejemålet efter månedens udløb. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Fra nyt til genbrug

Take Now, der har haft til huse i Randers siden april sidste år, startede oprindeligt sit kommisionsforretningskoncept op i lokaler i den fynske by Ullerslev.

Her var lejen billig, og interessen for at have stande stor, men kundemængden til at overse.

- Et godt billede på det, var da vi åbnede, og der stod en kø udenfor af fem til syv ældre damer med rollatorer, der ventede på at komme ind. Og så var stilen ligesom lagt, fortæller Johnny Jensen med et grin.

- Men vi fik testet konceptet, og det var hverken dyrt at komme ind i lokalerne eller ud af dem igen, indskyder han.

Da samme mægler, der havde lejet lokalerne til forretningen i Ullerslev, fik et ledigt lokale i Paderup, slog ejerne derfor hurtigt til. Og mens konceptet i Ullerslev var stande med nye varer, blev det hurtigt skiftet til også at inkludere brugte varer, da ejerne så et marked for genbrug.

Sælgerne fastsætter selv priserne på de varer, de ønsker at sælge i forretningen. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Trænger til en fridag

Langsomt, men støt, har konceptet efterhånden fundet sin form - og flere forretninger er kommet til.

Take Now har i dag butikker i Aalborg, Randers, Sabro og Højbjerg, og til november åbner to yderligere forretninger i henholdsvis Horsens og Odense. Af samme årsag har ejerkredsen bag Take Now i dag fundet frem til, at forretningen skal drives som en franchise.

- Nu har vi arbejder de sidste to år i alle weekender, så vi trænger til at have lidt fri. Og jo flere butikker vi har, jo bedre fungerer det også markedsføringsmæssigt. Derudover vil vi hellere have dygtige franchisetagere til at styre det, så vi kan bruge vores energi på at udvikle forretningerne, fortæller Johnny Jensen.

Annonce

Pølser og popcorn

Franchisetager Maja Gammelgaard har tidligere drevet forretningen 2nd Hand Deluxe på Mariagervej med salg af teaktræsmøbler, bæredygtig brugskunst og istandsatte møbler. Men i marts valgte hun af økonomiske årsager at lukke butikken, for i stedet at flytte sine ting ud på en stand i Take Nows lokaler på Marsvej.

- Den butik jeg havde var en nichebutik, og salget i den slags butikker er generelt faldende, så jeg skulle finde på noget andet for at blive i branchen, fortæller hun.

Hos Take Now faldt hun i god snak med Johnny Jensen, der forslog hende at blive franchisetager af forretningen i forbindelse med, at Take Now flyttede lokaler til Århusvej 105, hvilket hun hurtigt sagde ja til.

- Det er en dejlig udfordring i forhold til at prøve noget nyt. Nu har jeg jo drevet egen forretning i to år, inden jeg flyttede mine ting ud i Take Now. Og det var fort dyrt at drive det på den måde, jeg gjorde. Så det her er en oplagt mulighed for at komme videre, siger Maja Gammelgaard.

15. oktober lukkede butikken ned, og 1. november åbner forretningen op i nye lokaler på Århusvej 105.

Det bliver så fejret i weekenden 4. og 5. november med en åbningsfest, hvor der foruden popcorn, kaffe og kage også vil kigge en pølsemand forbi og give gratis pølser ud til alle de kunder, der har købt noget i butikken, ved fremvisning af kvittering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce