Annonce
Randers

Takeaway-test: Vi har opbygget en omfattende madguide

Siden først i februar har vi anmeldt kronjyske restauranter, som under coronanedlukningen har sendt deres mad ud af huset og givet deres kunder både gode og dårlige oplevelser hjemme i privaten.

Selv om nedlukningen af landets restauranter nu er ophævet, fortsætter vi denne form for bedømmelse af lokale køkkener en måned endnu, for anmeldelserne har vist sig at være populære blandt vores læsere. Det viser vores konstante målinger af vores læseres adfærd på amtsavisen.dk.

Siden anmeldelsen af Restaurant Bistroteket i Rosengade fredag 5. februar har vi anmeldt 25 restauranter og kommer inden juni op på 33 anmeldelser i alt. Vi har været bredt omkring i vinterens og forårets løb og anmeldt pizza og pita, ben og bøf, smørrebrød og stjerneskud samt gourmetmiddage med flere retter. Og vi har givet stjerner på næsten hele skalaen mellem himmelsk og bundskrab.

Annonce

Vi anmelder mad af alle slags, og vi vurderer maden, som det den er. Er det en god pizza, et godt stjerneskud, en god gourmetmiddag? Og vi spørger os selv, om maden er pengene værd.

Vi forsøger at bringe vores læsere og restauranterne i vores lokalsamfund sammen om en fælles oplevelse i en vanskelig periode, hvor lidt luksus på middagsbordet kan lette hverdagen og forsøde livet. Familier såvel som enlige er pressede, og det samme er byens restauranter, men måske kan vi hjælpe hinanden.

Med vores madanmeldelser på net og print forsøger vi at guide vores læsere, så det bliver nemmere at ramme den rette restaurantoplevelse.

Når sommeren nærmer sig, planlægger vi at forny vores koncept for madanmeldelser og fokusere på andet end mad ud af huset. Det kunne eksempelvis være brunch eller udendørsservering, men inden vi beslutter os, hører vi gerne vores læseres ønsker.

Indtil da ønsker vi god appetit derhjemme, hvor maden er hentet i byen, og hvor påklædningen er akkurat lige så afslappet og joggingblød, som man selv ønsker det. Inspirationen kan man hente i vores foreløbig 25 anmeldelser, som vi giver fem smagsprøver på herunder.

1 Mester Mums: Fire stjerner

Thomas Cramer hos Mester Mums i Vorup mestrer stjernekastere, salater og flere andre friske bud på frokost og aftensmad. Foto: Annelene Petersen

Delikatesseforretningen Mester Mums i Vorup er drevet af parret bag Havndal Slagterforretning og scorer fire stjerner hos avisens anmelder og journalist Karin Hede Pedersen.

2 Et mørkt og mættende måltid

Køkkenchef Andreas Horsmark forbereder signaturretten på Restaurant Bone's, ben. Fire stjerner. Foto: Annelene Petersen

Restaurant Bone's i Randers er åbnet på ny adresse i Paderup, men menukortet er ikke nyt og byder således ikke på overraskelser. Derimod er der valuta samt mørke og mættende måltider for pengene.

3 Tyrkisk mæthedsgaranti

Mehmet Dündar Günaydin er manden bag Køfte i Brødregade, et lille stykke Tyrkiet i Randers. Foto: Frank Pedersen

En lille bid af Tyrkiet. Sådan beskriver avisens anmelder og journalist Louise Bruun Høfler sin madoplevelse med mæthedsgaranti hos Køfte i Brødregade. Fire stjerner, lyder bedømmelsen.

4 Topklasse i Fladbro

Tapas fra Restaurant Funders i Fladbro imponerede avisens anmelder, som fandt hele fem stjerner frem. Foto: Annelene Petersen

Fem stjerner drysser ned over Restaurant Funders på golfbanen i Fladbro, efter avisens anmelder har spist stedets tapas i absolut topklasse.

5 Seks-stjernet mormormad

Mad i rigelige mængder og lavet af gode råvarer passer avisens anmeldere, som er positivt overraskede over "Mad med smag" i Linde. Foto: Annelene Petersen

"Mad med smag" i Linde begejstrer avisens anmelder-makkerpar Lone Hammer Sørensen og Annelene Petersen, som giver oplevelsen seks stjerner. Det er mad, som vor mormor lavede den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce