Annonce
Randers

Talentfulde unge hædres - for første gang sker det online

Normalt samles ATU-eleverne og deres pårørende til en fælles afslutning med taler og overrækkelse af diplomer - her er det fra sidste år. I år bliver det en digital oplevelse. Foto: Mathilde Bech
Tirsdag hædres unge talentfulde gymnasie- og HF-elever efter at have deltaget i et talentprogram under deres studie.
Annonce

Midtjylland: Videbegærlig og nysgerrige gymnasie- og HF-elever har de seneste to år deltaget i et talentprogram, samtidig med at de har passet deres sædvanlige studie. Tirsdag bliver de hædret med diplomer, taler og snacks - og alt sammen kan de og deres pårørende opleve hjemme fra sofaen.

Det er ottende gang, at Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midtjylland, ATU | Midt, sender en flok talentfulde gymnasieelever fra Region Midtjylland ud i verden, efter de har gennemført et 2-årigt talentprogram på ATU | Midt. Sædvanligvis foregår afslutningen ved, at alle elever og nærmeste pårørende bliver samlet til hædringen, men i år sker det som så meget andet ved et online-arrangement. Alle elever har fået diplom og en snack-pose leveret på forhånd, så der kan hygges derhjemme, mens talerne bliver afviklet over skærmen.

Samtidig afslutter ATU | Midt det første talentprogram, der har været målrettet og designet til de af regionens Hf-elever, der har haft overskud og lyst til at deltage i mere undervisning efter skoletid. De har deltaget i forløbet i et år.

Annonce

Gode erfaringer

Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midtjylland har gode erfaringer og oplevelser med at lave talentudvikling og undervisningsforløb sammen med de videregående uddannelser i Region Midtjylland for at tilfredsstille de mest videbegærlige og talentfulde gymnasieelever i regionen.

Fælles for begge elevgrupper (ATU’ere) er, at de efter at have gået et halvt år på deres ungdomsuddannelse er blevet optaget på ATU. En optagelse betyder deltagelse i undervisning, forelæsninger, workshops og ekskursioner i elevernes fritid efter skoletid. Fælles for eleverne er også, at deres tørst efter viden og deres lyst til at dygtiggøre sig og lære mere ikke stopper, bare fordi skoledagen gør det.

- De ATU’ere, vi sender ud i verden, har om nogen bevist, at de som repræsentanter for deres generation, er både bevidste og reflekterede samfundsborgere med forståelse for, at fællesskabet står over de enkelte individer, og at vi som samfund må stå sammen – også når det er med afstand. ATU’erne har engageret sig i undervisningen og i ATU-fællesskabet – også når det har været digitalt, og de har engageret sig med stor iver, når eksempelvis forskere fra Aarhus Universitet har inviteret dem ind i forskningsprojekt, siger Anne Harrits, leder af Akademiet for Talentfulde Unge | Midt.

Akademiet for Talentfulde Unge | Midt har eksisteret siden 2011 som et samarbejde mellem regionens gymnasier, Aarhus Universitet, VIA University College, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og en række af regionens virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce