Annonce
Randers

Talkum, svedlugt og en brækket arm: Randers husede lørdag Jyske Mesterskaber i armlægning

De bedste armlæggere bruger langt tid på at forsøge at få en lille fordel gennem snyd med hånd- og kropsplaceringen. Derfor er dommerne meget opmærksomme. Her dog deltager i begynderklassen. Foto: Annelene Petersen
56 deltagere i Jyske Mesterskaber i armlægning på Underværket lørdag kæmpede indædt om medaljerne til det største danske stævne nogensinde.

Randers: En ven er igang med en intens massage af Igor Kobylynskyys venstre arm. Han er deltager i begynderklassen i armlægning til lørdagens Jyske Mesterskaber på Underværket i Randers. Klokken har forlængst passeret middag, men venstrehåndkonkurrencen trækker ud.

- Vi blev nødt til at stoppe kampene i tyve minutter, fordi en af deltagerne brækkede en arm, fortæller Heine Madsen fra Randers Armsport, som står bag begivenheden.

56 tilmeldte konkurrerende gør stævnet til det største nogensinde i dansk sammenhæng. Og det er også medvirkende til, at venstrehåndskampene ender med at tage næsten fem timer at afvikle, før højrehåndskampene kan komme igang.

Der er næsten fyldt på stolene i Sal 2 på Underværket. På scenen står tre konkurrenceborde med hver sin dommer. I de indledende runder er alle tre i brug. Turneringsformen hedder double elimination og kræver at man taber to gange, før man ryger ud. Det giver rigtig mange kampe.

Der er flest mænd i salen. Men enkelte kvinder og børn er også med. Der lugter lidt af sved, og en svag, men dyster underlægningsmusik spiller. Tilskuerne hujer og klapper efter gode kampe. Mange af kampene er ovre på få sekunder, mens andre trækker ud, fordi dommeren justerer greb og korrigerer holdningen hos deltagerne for at undgå snyd.

Annonce
Igor Kosylynskyy i lyserødt fra Ikast har ikke deltaget i armlægningskonkurrence før. Men han har set det mange gange i TV. - Det er min yndlingssport, siger han. Foto: Annelene Petersen

Yndlingssport

Igor Kobylynskyy har kun tabt een gang og er derfor endt i den ene semifinale. Der står 29 på ryggen af ham. Intensiteten giver glatte hænder på trods af talkum. Dommeren bruger lang tid på at sætte en strop om hænderne, så de ikke glider i grebet. Det tager lidt tid, men da den endelig sidder der, er kampen overstået på mindre end et sekund.

- Jeg har aldrig konkurreret i det før, men jeg ser har set det mange gange i tv, forklarer han.

Igor Kobylynskyy arbejder til daglig på en minkfarm ved Ikast og træner lidt i Fitness World engang imellem.

- Det er min yndlingssport, fortæller han.

Heine Madsen fra Randers Armsport er også begejstret. Han vandt fra morgenen af eliteklassen for venstrearmskæmpere over 95 kg. Men han er allermest begejstret over fremmødet og entusiasmen.

- Jeg vil jo gerne, at en masse begynder at dyrke sporten, forklarer han.

Den brækkede arm er et overarmsbrud tæt på albuen. Den skal opereres mandag.

I Sverige og Norge samt Østeuropa er armlægning en meget større sportsgren end her. - Nogle af de kvindelig verdensmestre kommer fra Sverige. Men der har de også tit armlægningsborde på skolerne, fortæller arrangør af stævnet, Heine Madsen. Foto: Annelene Petersen
Der var næsten fuldt hus og god stemning i Sal 2 på Underværket. Tilskuerne havde favoritter, som fik ekstra opbakning. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce