Annonce
Danmark

Talsperson: Ingen henvendelser dokumenterer ruskeri af Fock

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Alternativets hovedbestyrelse vil stadig gerne have henvendelser fra anonyme kilder i sag om politisk leder.

Tirsdag aften meldte Alternativets hovedbestyrelse ud, at den har fuld tillid til politisk leder Josephine Fock. Det skete efter et møde i hovedbestyrelsen, hvor hun deltog.

Annonce

Josephine Fock er i øjeblikket ellers genstand for anklager i en artikel i Information. Her siger fire anonyme kilder, at hun fysisk ruskede i folk, da hun var medlem af Folketinget 2015-2018.

Ifølge talsperson for hovedbestyrelsen Jesper Callesen havde ingen af de fire dog andel i de skriftlige vidneudsagn, som hovedbestyrelsen modtog inden mødet efter artiklen i Information.

- Josephine har gjort rede for sit perspektiv, og hovedbestyrelsen har i perioden siden 22. februar modtaget nogle skriftlige vidneudsagn fra nogle af de kilder, som Information har talt med, siger han til Ritzau.

- Der er ikke noget i de vidneudsagn eller i det, vi hørte på mødet i går, som dokumenterer, at der skulle have været ruskeri eller krænkende handlinger.

- Der er ikke nogen af de skriftlige vidneudsagn, vi har fået på nuværende tidspunkt, som er en af de fire hændelser, der er omtalt i Information, siger Jesper Callesen.

Information har i artiklen talt med 23 kilder, hvoraf nogle udtaler sig med navn, mens andre er anonyme.

Mange kom med kritik af Josephine Focks ledelsesstil og adfærd, da hun sad i Folketinget og var en del af partiets ledelse.

Hovedbestyrelsen havde altså modtaget vidneudsagn fra nogle af de anonyme kilder inden tirsdagens møde.

- Den invitation, vi har givet de anonyme kilder i Information, er stadig gældende, siger Jesper Callesen.

Spørgsmål: Hvad blev der drøftet mellem hovedbestyrelsen og Josephine Fock, og hvilke ønsker har hovedbestyrelsen til hende i forhold til hendes ledelsesstil fremover?

- I går (tirsdag, red.) blev der diskuteret den ledelsessituation, der var i Alternativet, særligt i 2016 og 2017, siger Jesper Callesen.

- Der er ingen tvivl om, at der var et udfordret ledelsesklima i Alternativet på det tidspunkt. Det har vi drøftet med Josephine og fået hendes perspektiv på.

- Så har vi forholdt os til, hvad god ledelse er, og hvordan man skaber et godt arbejdsklima i hele organisationen. Det ligger Josephine og hovedbestyrelsen meget på sinde, at vi har det.

- Og vi mener også, at vi er et helt andet sted, end vi var i 2016 og 2017. Og det skal vi selvfølgelig fortsat udvikle på, siger han.

Fra 2015-2017 var Josephine Fock forkvinde for Alternativets folketingsgruppe, men i 2018 forlod hun Folketinget for at blive direktør i Dansk Flygtningehjælp.

1. februar i år blev hun efter kampvalg valgt som Alternativets politiske leder, efter at Uffe Elbæk havde valgt at stoppe.

/ritzau/

Link til artikel i Information
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce