Annoncørbetalt indhold

Tandlæge: Jeg var meget stolt over mit første hul

57-årige Steffen Jørgensen måtte gå en alternativ vej for at blive tandlæge. Foto: Nanna Lørup Buch

Steffen Jørgensen er tvilling, og da han som 5-6-årig fik et hul i tanden, følte han stor stolthed, da det gjorde, at han adskilte sig fra sin bror. Tandlægebesøget satte dybe spor i Steffen Jørgensen, der nu også selv ønskede at blive tandlæge. Men vejen dertil viste sig at blive en udfordring for Steffen Jørgensen, der måtte gå en anden vej dertil, end han havde regnet med.

57-årige Steffen Jørgensen er tvilling. De to brødre har altid fulgtes ad gennem deres opvækst. Men når man vokser op med en tvilling, kan man godt have behov for at skille sig lidt ud en gang imellem.

- Vi gik i ens tøj, i samme klasse osv., men jeg kan huske, at da vi var omkring 5-6 år, var vi begge med min mor til tandlæge, og så fik jeg at vide, at jeg havde et hul i tanden. Jeg var meget stolt over mit første hul, for så var jeg jo pludselig anderledes end min bror, der ikke havde et hul - så skilte jeg mig pludselig ud. Det var min bror meget misundelig over, for jeg fik jo at vide "hvor er du dygtig" osv., da tandlægen lavede hullet, siger Steffen Jørgensen, der er født og opvokset i Brabrand, vest for Aarhus. Efter 31 år i Randers, er han nu flyttet tilbage til Aarhus med sin kone, som han har to børn med.

Oplevelsen hos tandlægen satte dybe spor i den dengang 5-6-årige Steffen Jørgensen, der var meget fascineret af tandlægen.

- Jeg kan jeg huske, at jeg tænkte, at tandlægen var rigtig sød, og at han havde et spændende arbejde som tandlæge, så det kunne jeg også godt tænke mig at blive, siger han.

Anderledes vej til tandlægedrømmen

Der var ingen i Steffen Jørgensens familie, der var tandlæge, men efter tandlægeoplevelsen var han sikker på, at det var det, han ville være.

- Jeg har altid godt kunne lide at nørkle med små ting. Da så realiteterne meldte sig i skolegangen, troede jeg ikke, at jeg kunne blive tandlæge, da matematikken ikke var min største styrke - jeg var helt klart sproglig, og ville derfor gerne have en sproglig studentereksamen, så jeg kunne få et godt gennemsnit, så jeg kunne komme ind på tandlægeskolen, men det gjorde min tandlægedrøm svær at opnå, siger Steffen Jørgensen.

Trods den sproglige studentervej, satsede Steffen Jørgensen alligevel på at blive tandlæge, efter mødet med en inspirerende formningslærer i 2.g.

Inspirerende formningslærer

- Jeg havde formning i 2.- og 3.g, og jeg var meget god til at lave keramik på drejeskive. Inden jeg blev student, kunne jeg lave komplette tekander, tekrus, skåle og vaser på drejeskive, og det var min formningslærer meget overrasket og imponeret over, for det var der ikke andre, der havde lært på så kort tid - det havde hun ikke oplevet før, siger han og tilføjer:

- Hun var meget dygtig og inspirerende, hun fik mig til at få selvtillid og tro på, at jeg nok skulle klare tandlægestudiet, selvom jeg var sproglig. Det var mine formningstimer i gymnasiet, der gav mig troen på, at jeg kunne blive tandlæge, selvom det var en alternativ vej, jeg måtte gå, for at blive det.

Steffen Jørgensen fik heldigvis et så godt snit, at han med sin sproglige studentereksamen kunne komme ind på tandlægeskolen, ved at tage supplerende studentereksamenskurser i fysik og kemi, mens han studerede på tandlægeskolen.

- Jeg blev færdiguddannet i 84 på min 24-års fødselsdag, så det var en rigtig god gave, siger han.

Skæbnen ville, at Steffen Jørgens tvillingebror også endte med at gå tandlægevejen.

- Han lagde sig lidt i baghjulene på mig, og er nu tandlæge i Silkeborg. Vi har en god faglig sparing med hinanden, siger han.

Værnepligt som tandlæge

Efter Steffen Jørgensen blev færdiguddannet, aftjente han sin værnepligt som tandlæge på Skive Kaserne, hvor han var i 12 måneder.

- Først blev jeg sekondløjtnant, og så blev jeg udsendt til kasernen i Skive, hvor jeg skulle være tandlæge. Det var en rigtig god måde at få erfaring med faget - det er ellers noget, der kan være svært for nyuddannede at få, siger han og tilføjer.

- Jeg fik min autorisation og erfaring fra Skive Kaserne. Jeg fik set på mange visdomstænder i den periode, for de værnepligtige er jo lige i den alder, hvor visdomstænderne begynder at drille, griner han.

Efter et kort deltidsjob i Aarhus, fik Steffen Jørgensen tilbudt en fuldtidsstilling hos Jan Bacher i Middelgade i Randers.

- Klinikken lå der indtil 2006, hvor vi flyttede til den nuværende adresse på Vestertorv. Man kan faktisk datere klinikken helt tilbage til 1940'erne, og nu er jeg den medarbejder, der har været der i længst tid, siger Steffen Jørgensen, der blev medejer af klinikken, Tandlægecentret Randers, i 1989.

Højspecialiseret klinik

Gennem årene er Tandlægecentret Randers vokset fra at være 2 tandlæger til 10 tandlæger, 5 tandplejere og 15 klinikassistenter og administrative medarbejdere - alle har bidraget til at løfte klinikken godt på vej til det, den er i dag.

- Klinikken er i dag højspecialiseret, så vi kan tilbyde alle behandlingsformer og vi er så mange, at vi har mulighed for at specialisere os i særlige fagområder. Jeg har for eksempel stor erfaring med større rekonstruktioner, siger Steffen Jørgensen.

Skaber glæde med hænderne

Steffen Jørgensen er taknemmelig for, at hans formningslærer var så god til at favne og udvikle hans kreative talent, som han i dag også bruger som tandlæge.

- Som tandlæge har man bruge for at være kreativ, så man kan bruge sin fantasi for at nå i mål med vanskelige behandlinger. Det giver mig en stor glæde, når ting lykkes, og jeg har lavet en god behandling, som gør patienterne glade. Som tandlæge skaber man jo glæde med sine hænder, siger Steffen Jørgensen og tilføjer:

- Når man møder en ny patient, siger de ofte; "Jeg hader tandlæger, men det må du ikke tage personligt" - det har alle tandlæger nok hørt. Hvis man så kan overvinde det, så det bliver en god oplevelse for patienten, så giver det mig utrolig meget arbejdsglæde.

Denne artikel er sponsoreret af Tandlægecentret i Randers, der ønsker at sætte fokus på tandpleje.

Tandlægecentret i Randers

Nye patienter i Tandlægecentret i Randers er meget velkomne. Tandlægecentret klarer alt det praktiske for dig i forhold til indhentning af tidligere journal og røntgenbilleder, i det omfang det er nødvendigt.Men opbygning af den tillid, som er vigtig for begge parter, kommer ikke af sig selv.

Tandlægecentret i Randers vil gøre alt, hvad de kan for at opbygge denne tillid. Er du bange eller nervøs for at komme til tandlæge, kan du trygt henvende dig til Tandlægecentret, der har stor erfaring med patienter med tandlægeskræk.

Tidligere var tandlægen en autoritet, hvor der ikke var plads til spørgsmål eller forklaring undervejs. Sådan er det ikke hos Tandlægecentret i Randers. Det er meget vigtigt for klinikken, at du er glad for at få plejet dine tænder - både i forhold til den behandling du får udført, men også at du oplever en god og personlig service.

Steffen Jørgensen er medejer af Tandlægecentret i Randers. Tandlægecentret er et stort team med 10 tandlæger, 5 tandplejere og 15 klinikassistenter og administrative medarbejdere. Steffen Jørgensen er den medarbejder, der har været på klinikken i længst tid. Det med loyalitet, betyder meget for Steffen Jørgensen, der har arbejdet sammen med den samme klinikassistent i 32 år. - Heidi Frøslund og jeg har bare et rigtig godt samarbejde og en god kemi, siger han. Foto: Nanna Lørup Buch

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.