Annonce
Østjylland

Tandlæger får deres egen Pokemon Go: Tandbrikker skal erstatte plastiklegetøjet

Fabio Cujino viser tandbrikkerne frem. Man kan lege med dem som de er, men har man en mobiltelefon eller en tablet åbners der op for en virtuel verden, af leg motion og lærring. Foto: Jens Thaysen
Børnene skal lokkes til at bevæge sig mere samtidig med at de bliver klogere, hvis det står til Fabio Cujino. Han har udviklet et alternativ til tandlægernes små plastikgaver til børnene.

AARHUS: Alle børn - og de fleste voksne, kender det kulørte plastiklegetøj, børnene får med hjem, når de har været hos tandlægen. På DokkX (På 2. sal på Dokk1, red) kan man i forbindelse med udstillingen "Leg og lær med teknologi" få lov til at lege med den moderne afløser for plastiklegetøjet.

Nogle små puslespil af pap, tandbrikker, der via et virtuelt "Doktor Univers" både skal få børnene til at bevæge sig mere, og give dem nogle sundere vaner.

- Mange tandlæger er trætte af, det plastiklegetøj børnene får. Det er ikke særligt miljøvenligt. Og tandlægen ser jo ikke børnene så ofte, med vores tandbrikker får de et budskab med hjem, der gentages i spillet, og derved sidder bedre fast, siger Fabio Cujino, direktør, Level Rewind Games – Play Doktor.

Målgruppen er børn, der er tre til otte år gamle.

Annonce
Mange tandlæger er trætte af, det plastiklegetøj børnene får. Det er ikke særligt miljøvenligt. Og tandlægen ser jo ikke børnene så ofte, med vores tandbrikker får de et budskab med hjem, der gentages i spillet, og derved sidder bedre fast,

Fabio Cujino, direktør, Level Rewind Games – Play Doktor.

Børnene skal bevæge sig

Man kan samle små figurer og lege med dem som de er. Men man kan også scanne pap-brikkerne med en mobiltelefon eller tablet. Man skal først hente app'en Doktor Univers, der allerede indeholder en række gratis spil, og med brikkerne får man nogle nye spil. Lige som med spillet Pokémon GO bevæger man sig rundt i den virkelige verden, men ser en række farverige animerede figurer, der dukker figurer frem i en virtuel verden på gulvet foran børnene.

- Der indbygget en skridttæller i appen, så man kan se hvor langt, man har gået, siger Fabio Cujino.

Der er mange forskellige spil. De mindste børn belønnes for eksempel med en sang, når de hænger sutter på et sutte-træ. Fodboldmålmanden løber tør for energi, hvis han drikker af sodavandsflasken. En racerbil får fart ved at man børster løs på et virtuelt gebis med en virtuel tandbørste.

Er der ikke en risiko for at børnene bruger endnu mere tid bag skærmen, end de gør i forvejen?

- Jeg er selv far til to børn, der helst ikke skal sidde for meget ved computeren eller ipad'en. Men de sidder jo alligevel med mobilen. Det er derfor, vi har lavet spillet, så børnene er nødt til at bevæge sig for at kunne gennemføre det. Og man kan også nøjes med at lege med tandbrikkerne, siger han.

Plastikdimser i tusindvis

550.000 børn besøger hvert år lægen og tandlægen. Det er mange plastikdimser, der potentielt kan erstattes.

- Prisen på tandbrikkerne matcher det, tandlægerne betaler for plastiklegetøjet. Første uge solgte vi 12.600 brikker til tandlæger i Ikast, Brande, Viborg, Randers og en kommune i Norge. Vi laver i forvejen et brætspil, man kan købe i Bog og Idé, og vi har planer om også at sælge tandbrikkerne der, siger Fabio Cujino.

Spillet og brikkerne er udviklet med støtte fra en animationspulje i Viborg Kommune.

- Vi er fire ansatte fra Columbia, Slovakiet, Frankrig og Danmark i firmaet, og vi sidder i Arsenalet i Viborg, siger han.

Puslespillet er lavet af certificeret miljøvenligt pap, og der er ikke brugt børnearbejdere i produktionen. Brikkerne laves i Taiwan. Fabio Cujino har brugt lang tid på at finde frem til den rigtige producent.

- Jeg går helt vildt op i at de ting er i orden. I begyndelsen forlangte jeg, at de skulle sende mig et billede fra fabrikken hver dag, så jeg kunne se, at der var styr på det, siger han.

Fabio Cujino. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

Annonce