Annonce
Østjylland

Tangeventyr får nyt liv i det gamle mejeri

<p>Heine Max Olesen og Kristian Skjold Ottesen glæder sig til at øge produktionen og få maskinerne ?installeret i den gamle mejeribygning i Grenaa. Foto: Søren Andersen</p>

Produktionen samlet - og nye produkter kommer hele tiden til. Det næste bliver en tangsnaps.

Nu kan der sættes fart på produktionen af tangprodukterne hos Nordisk Tang. Virksomheden var oprindeligt en del af Frisk- Fisken på Grenaa Havn, hvor stifter Heine Max Olesen nu er ude af de daglige drift, men dog fortsat er medejer. I stedet bruges kræfterne 100 procent på Nordisk Tang, som for nyligt er fusioneret med Endelave Seaweed - og som er hædret med flere iværksætterpriser i sin korte levetid.

Nordisk Tang er rykket ind i den bygning på Åstrupvej i Grenaa, der i mange år dannede ramme om Arlas aktiviteter på Grenaa Mejeri. Dermed er der sat en stopper for den hæmsko, som virksomheden har måttet leve med siden starten i 2014 - at der skulle produceres og pakkes på forskellige lokaliteter.

Nu er det hele samlet under én hat, og i stedet for at sende tangmasse til Sjællands Odde, er der nu ankommet maskiner til bygningen på Åstrupvej.

»Det vil gøre os i stand til at øge produktionen kraftigt. Til op til 20-24.000 glas i døgnet,« siger Heine Max Olesen, der lige nu har seks produkter med rundt til de forhandlere, som der hastigt bliver flere og flere af.

Og et nyt er på vej. En tangsnaps - en akvavit, der er lavet på en ekstrakt af blæretang. Og snart følger også et nyt fiskekrydder og nogle tangchips.

Lige nu kan produkterne købes i 50 danske special- butikker, som Nordisk Tang selv kører rundt og servicerer.

»Vi er stadig i den fase, hvor man skal have afmystificeret, at man kan spise tang og at det faktisk er meget sundt. Vi havde stor succes med at være på Folkemødet på Bornholm, og 20. juli er vi med i Go' Morgen Danmark, hvor der skal laves mad med tang,« siger Heine Max Olesen.

Lige nu er der fem arbejdspladser i firmaet, men man regner med at ansætte flere. Heine Max Olesen står for produktudvikling og salg, mens Kristian Skjold Ottesen, der er kommet med fra Endelave Seaweed, er ansvarlig for den daglige drift.

»Det bliver ikke et problem at rekruttere personale. Allereed nu har jeg en bunke med 35 uopfordrede ansøgninger - og i bunken er der faktisk flere, som i sin tid arbejdede på mejeriet i samme bygning - og nu har de lyst til at vende tilbage,« siger Heine Max Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce