Randers

Tantra-massage er ikke prostitution

Erhvervsmagasinet.Tantra Universet ved Jens Lund og Heidimaja

Hos Tantra-universet i Sjællandsgade oplever Jens Lund, at folk er blevet mere bevidste om, hvad tantramassage er og ikke mindst, hvad det ikke er.

Udefra ligner det en helt almindelig boligblok i Sjællandsgade. De gule mursten, som er stablet i seks etagers højde, røber ikke, at der bag ét af vinduerne ligger et tempel på størrelse med et soveværelse.
Heidimaja Carolina Estella Foget og Jens Lund - tilbyder en massageform, som Lund betegner som nærværende luksus: »Blid og intuitiv massage med lange strøg og masser af nærhed«.
Efter et let tryk på ringeklokken til første til venstre, åbner Jens Lund døren. Han smiler, giver hånd og byder velkommen. Han præsenterer Heidimaja Carolina Estella Foget, som er startet i det randrusianske tantraunivers for en måned siden.
<p>Tantra Universet ved Jens Lund og Heidimaja</p>
Hun er lige så smilende som Jens Lund. Hun taler med let nordjysk accent. Lejligheden ligner alle andre lejligheder. Den er lys og indbydende.
»Lad os gå herind, hvor det plejer at ske,« siger Jens Lund og åbner døren til rummet, som er meget rødt.
Et stort leje fylder det meste af rummet. Ved hovedgærdet ligger en meditationsklokke og midt på sengen er to meditationspuder.
To stole står i hjørnet af rummet, som Jens Lund kalder templet.

Nærværende luksus

Virksomhedens to medarbejdere gør det hurtigt klart, at de ikke foregiver, at deres massage kan mere, end den kan.
»Der er ikke et mål med vores tantramassage. Den kan hjælpe på nogle ting som stress, lavt selvværd, manglende tillid og traumatiske oplevelser,« siger han og uddyber:
»Man siger, at kroppen husker alt. I vores massage er vi rundt på hele kroppen og derfor kan der komme noget frem fra fortiden under massagen.«
Rundt om i landet, hvor massører med tantratilgange skyder frem netop nu, er der flere, der bruger tantramassagen som en behandlende massage, men sådan er det ikke hos Jens Lund og Heidimaja Carolina Estella Foget.
»Vores massage er en nærværende luksus. Det er en blid og intuitiv massage med lange strøg og masser af nærhed,« slår Jens Lund fast.
Faktisk har den eneste mandlige randrusianske tantramassør ikke noget negativt at sige om massagen, og han har til dato ikke oplevet nogen, som har haft en dårlig oplevelse med det.
Han har selv været i gang i tre år. Han startede, fordi han selv havde prøvet en tantramassage og ønskede at lære de teknikker, som massøren gjorde brug af.
Heidimaja Carolina Estella Foget har været massør i fem år og startede af samme grund som sin kompagnon.

Massagen

»Mange forbinder tantra med noget seksuelt, men jeg vil ikke kalde det sex, men massagen kan være meget intim,« siger Jens Lund.
Selv om massagen er intuitiv og forskellig fra gang til gang, er der nogle ting, der går igen for de fleste besøg.
Både Jens og Heidimaja starter altid med at placere gæsten i en af stolene i hjørnet af templet. Her får de en lille snak om gæstens forventninger, og om der eventuelt er nogle traumer eller lignende, der skal tages hensyn til.
På den måde finder massøren ud af, om gæsten skal have noget forløst eller om det handler om at blive forkælet for en stund.
»Samtalen kan tage alt fra ti minutter til en time,« siger Jens Lund.
Derefter bedes gæsten tage sit tøj af og iklæde sig en sarong. Under omklædningen går massøren ud af lokalet for at give gæsten lidt privatliv. Massøren tager også selv en sarong på.
»Så sætter vi os overfor hinanden på meditationspuderne. Jeg har en kort velkomsthilsen, hvor jeg forklarer, hvad der skal ske, og at det altid er okay at sige nej, hvis der er noget man ikke kan lide,« siger Jens Lund og fortsætter:
»Det er vigtigt, man siger fra. Man siger nemlig ikke nej til mig, men ja til sig selv,« lyder det fra Jens Lund.
Derefter gennemfører massøren og gæsten en kort meditation med hinanden i hænderne og massagen går i gang.
»Jeg starter for det meste på bagsiden. Jeg fortæller hele tiden, hvor jeg starter. På et tidspunkt vender jeg kvinden om og masserer den anden side. Her starter jeg gerne med en ansigtsmassagen,« fortæller han.
På et tidspunkt kan kvinden blive tilbudt en yonimassage, som er en massage af kvindens køn. Den del af massagen har to dele. En ydre og en indre. Under præsentationen inden massagen har Jens fortalt om yonimassagen.
»Har hun sagt ja til en udvendig yonimassage, gennemfører jeg den, hvorefter hun kan blive tilbudt en indvendig yonimassage,« fortæller han og slår fast, at det foregår helt på gæstens præmisser.
Efter yonimassagen får gæsten masseret sine arme og hænder, hvorefter massagen er slut. Massøren henter noget vand, chokolade og frugt.
Netop yonimassagen og den mandlige pendant, lingammassagen, er de vigtigste grunde til, at tantramassagen ses som noget seksuelt, men det er misforstået, mener Jens Lund.
»Der sidder rigtig mange spændinger i en kvindes køn. Derfor kan det give rigtig meget at blive masseret der. Jeg ser det overhovedet ikke som noget seksuelt,« siger han og bakkes op af Heidimaja Carolina Estella Foget.
»Nogle kvindelige massører udfører ikke lingammassage, fordi det bliver forbundet med noget seksuelt og mænd måske har svært ved at skelne, men vi vil jo give hele kroppen opmærksomhed, og så synes jeg, det er mærkeligt at springe det punkt over,« siger hun.
De to massører kan ikke sætte tid på, hvor længe en massage varer.
»Jeg plejer at sige, at det varer mellem halvanden og tre timer. Jeg vil ikke sætte tid på, for der kan komme mange følelser op under massagen. Dem skal der både være tid og plads til,« siger Jens Lund.

Ikke et fuldtidsjob

Både Jens og Heidimaja er kede af, at nogle mennesker ser tantramassagen som en form for prostitution. For Jens har det ikke været det store problem, da hans kunder udelukkende er kvinder og de har et andet forhold til det end mænd.
»Det sker nogle gange, at jeg kan mærke, at en kvinde kæmper for at opnå en orgasme, så siger jeg til hende, at hun skal slappe af og trække vejret, for det er ikke formålet med massagen, at man skal få en orgasme, men det kan jo selvfølgelig ske, og så er det også okay,« siger han.
For Heidimaja er det noget anderledes. Gennem sine fem år som massør har hun oplevet lidt af hvert, men det har ændret sig de seneste år.
»I starten måtte jeg forklare mange mænd, at de altså ikke havde købt min krop og derfor ikke kunne pille ved mig, men det er som om, der er kommet en større viden i de seneste år. Det er jeg rigtig glad for det. Det gør mig også mere tryg i mit arbejde,« siger hun.
Hverken Jens eller Heidimaja kan leve af tantramassagen. For det første, fordi der endnu ikke er kunder nok til det, men også af helt praktiske grunde.
»Jeg har tidligere været oppe på at have fem gæster om dagen, og det blev simpelthen for hårdt. Jeg kunne ikke være i nuet, som man skal, når man masserer, og det var virkelig hårdt,« siger hun og bakkes op af Jens Lund.
»Man bliver nødt til at have lysten til at massere, ellers kan gæsten med det samme mærke det. Jeg har det også sådan, at den dag jeg ikke længere føler glæde ved at massere, stopper jeg.«
Mens Heidimaja til daglig tjener sine penge på at være behandler, har Jens en hverdag, der diffentierer sig væsentligt fra livet i det røde tempel. Han er postbud på deltid.
Men det er heller ikke pengene, der styrer de to massører, for i virkeligheden kan man slet ikke tage penge for massagen.
»Hvis det skal være helt rigtigt, kan man ikke betale sig til en tantramssage, da det er en gave, man giver, derfor er det faktisk adgangen til templet, man betaler for,« siger Jens Lund
Men er det ikke en ret dyr entrebillet?
»Det kan man sige, men man kan også sige, at det er en billig rejse, for det er netop en rejse, man kommer ud på under en tantramassage.«
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?