Annonce
Læserbrev

Tavshedspligt, lukket møde eller lukket punkt?

Annonce

Læserbrev: Bjarne Overmark kaldte under et lukket punkt kommunalt ansatte for stikkere. Det skrev Amtsavisen med henvisning til anonyme byrådsmedlemmer.

Reaktioner på dette giver indtrykket af, at rigtig mange ikke har styr på det der med tavshedspligten. Flere byrådsmedlemmer gør i dagens avis opmærksom på, at de ikke refererer fra lukkede møder, og på sociale medier går nogle borgere til angreb på Amtsavisen og de anonyme kilder for lovstridigt at have refereret udtalelsen.

Korrekt, at der ikke må refereres fra lukkede møder, det vil sige typisk udvalgsmøder. Som udvalgsmedlem må jeg sige, hvad jeg selv har sagt på mødet, men ikke hvad andre har gjort eller sagt. Denne bestemmelse er indført for at sikre en åbenhjertig udveksling af synspunkter blandt udvalgets medlemmer, uden vi skal bekymre os om at forklare og forsvare noget uden for udvalgsmødet.

Byrådets møder er offentlige. Dog kan en sag behandles for lukkede døre/som et lukket punkt, når det findes nødvendigt på grund af sagens beskaffenhed. Sager, der kan begrunde dørlukning, er sådanne, hvor der ved sagens behandling vil blive eller forventes at blive fremdraget fortrolige oplysninger. Fortrolige oplysninger, der fremkommer under en sags behandling for lukkede døre, og som er omfattet af forvaltningslovens regler om tavshedspligt, kan ikke udleveres til offentligheden.

Men som Margrethe Vestager, daværende økonomi- og indenrigsminister, i 2014 forklarede til Folketingets Kommunaludvalg, medfører det forhold, at byrådets forhandlinger foregår for lukkede døre, ikke i sig selv, at forhandlingerne må anses for fortrolige og dermed undergivet tavshedspligt.

Det vil sige, at de anonyme byrødder ikke forbrød sig mod tavshedspligten, da de fortalte Amtsavisen om Bjarne Overmarks stikker-anklager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce