Annonce
Østjylland

Team Rotary nåede Paris

Trætte, men glade og lettede nåede 30 Rotary-ryttere til Paris efter en uge på cykel

30 trætte cykelryttere fra Team Rotary Favrskov indtog fredag over middag Concorde-pladsen i Paris.

Annonce

Endelig nåede de målet efter en ugelang cykeltur fra Hinnerup ned gennem Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

»Vi er godt brugte, ingen tvivl om det. Der var også nogle, der sukkede dybt, da der kom nogle bakker her på den sidste etape. Men ellers var sidste etape den mindste etape af dem alle - bare 92 km. En del af turen gik langs Seinen og det var en stor oplevelse,« fortæller Kim Vestergaard fra Team Rotary Favrskov over telefonen fra Paris.

Alle ryttere nåede sikkert frem - uden at have lidt anden overlast end den, der fåes ved at sidde længe i cykelsadlen.

For holdkaptajn Anders G. Christensen var turen hans tredje cykeltur til Paris. De første to gange var med Team Rynkeby.

»Jeg er mere træt og slidt efter denne tur. Så jo, det slider da på fysikken,« siger han, da avisen træffer ham på mobiltelefonen.

Han glæder sig dog over det sammenhold og det netværk, der er skabt på kryds og tværs af de 30 deltagere.

»Man hjælper hinanden, og der opstår en helt særlig ånd i gruppen,« siger Anders G. Christensen.

Umiddelbart efter ankomsten til Paris blev der taget gruppefoto af hele holdet. Der blev også tid til at iagttage forberedelserne til afslutningen på Tour de France, som sætter sit store præg på storbyen.

Dernæst stod den på nedpakning af cykler og indskrivning på hotellet. Halvdelen af holdet bliver i Paris og følger afslutningen på touren, mens den anden halvdel tager hjem lørdag. En del familie og pårørende er også kommet til Paris for at fejre den store triumf for Team Rotary Favrskov.

Hvad var den største oplevelse undervejs?

»For mig personligt var den største oplevelse skiftet af landskaber fra Belgien med cementblokke og brosten til det charmerende Frankrig, hvor landsbyer ligger som perler på en snor i de bakkede landskaber. Det var en fantastisk oplevelse at opleve landskaberne fra cyklen,« siger Kim Vestergaard.

Med touren veloverstået kan rytterne gå på velfortjent sommerferie - med bevidstheden om at de har været med til at rejse en halv mio. kr. Pengene skal gå dels til kampen mod polio, dels til Hammel Neurocenter, som har bebudet, at man vil købe en ny bus til patienterne for pengene.

Skal du med igen næste år?

»Så langt er jeg ikke kommet med mine overvejelser endnu. Nu skal jeg lige fordøje den her store oplevelse,« lyder det fra Anders G. Christensen, inden han fredag aften skal ud og spise med resten af holdet for sidste gang på denne tour.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce