Annonce
Randers

Teater: Erhard mod monopolet

PR-foto
Erhard Jakobsens kamp mod Danmarks Radios monopol kommer til live på Randers Egnsteater.

Randers: Som et af danskernes faste samlingspunkter har DR i årtier været genstand for ophedet debat. Alt fra tv-seriernes politiske karakter til prisen på medarbejderes transport af heste til udlandet bliver heftigt debatteret af både borgere og medier.

Den tidligere socialdemokrat og stifter af Centrum Demokraterne, Erhard Jakobsen, satte fut i debatten om DR, da han gik i åben konfrontation mod "de røde lejesvende" i statsmonopolet og i 1972 etablerede Aktive Lyttere og Seere (ALS).

I forestillingen "Erhard mod monopolet" af Mungo Park sættes Danmarks første og største bykonge op imod landets første og største radio- og tv-station. Det er manden mod monopolet. Og hvad blev eftermælet? Hvem havde egentlig ret?

Annonce
PR-foto

Da DR tabte sin uskyld

I 1960'erne og 70'erne gik den ihærdige og karismatiske bykonge og borgmester i Gladsaxe, Erhard Jakobsen, imod statsmonopolet samtidig med TV-Byens indtog i kommunen. DR blev misbrugt af "røde lejesvende" til venstreorienteret propaganda direkte i nationalæteren, lød det fra borgmesteren.

Han grundlagde derfor foreningen ALS, som skabte grobunden for debatten om DR’s rolle i samfundet, som siden er fortsat og stadig kører i dag. For med regeringens seneste medieudspil og 30-året for TV2’s monopolbrud 1. oktober 2018 er debatten nu igen højaktuel.

Nu genopliver Mungo Park dramaet om danskernes holdninger mellem Erhard Jakobsen og den tidligere programchef for DR’s Børne- og Ungdomsafdeling, Mogens Vemmer, i en sidste konfrontation mellem de to stridshaner, i Mungo Parks opsætning af Lasse Handbergs originale tekst iscenesat af Peter Langdal.

"Erhard mod monopolet" kan opleves på Randers Egnsteater 6. marts klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

Annonce