Annonce
Randers

Teater for vovehalse bremser op i Randers

Værsgo'. Her skydes med pile, med afsæt i fødderne. Foto: Cirque Berserk

Centripetalkraften bliver demonstreret i al sin neglebidende gru, når britiske Cirque Berserk til efteråret drøner rundt på motorcykel på Værkets scene i dødsdrom og viser, hvor farligt livet også kan leves. Værket har indgået samarbejde med det hæsblæsende action cirkus, der gerne vil ind på det skandinaviske marked, og sender showet rundt til andre byer.

Randers: Knivkastere, bueskytter, ildslugere, dødsdromkørere og andre af markedspladsens artister rykker ind på de bonede gulve, hvor de har raffineret deres færdigheder i showet Cirque Berserk og gjort det grydeklart til et teaterpublikum.

Det 35 mand store hold af vovehalse og andet godtfolk optræder på Værket lørdag 13. oktober, hvor de kaster med knive og leger med ild på alt andet end en uskyldig måde. Sidst, men ikke mindst rykker dødsdromen ind på scenen med et hold motorcyklister, der skal vride tilpas kraftigt i gashåndtaget for at kunne køre så stærkt, at de kan blive hængende på væggene.

Selvom ordet cirkus indgår i navnet, så er det så absolut cirkus uden dyr, kun med levende mennesker, forklædt som vovehalse.

- Cirque Berserk er Storbritanniens største teatercirkus, som vi har holdt et vågent øje med på det seneste, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted, der har indledt samarbejde med det britiske teatercirkus, som gerne vil ind på det skandinaviske og sidenhen europæiske marked.

- Foreløbig engagerer vi dem til shows i Randers, Horsens og Esbjerg, siger Mikael Qvist Rørsted, der står som den danske co-producent til de planlagte shows.

- Det er et show, der rammer bredt og appellerer til såvel den trofaste teatergænger som til folk, der aldrig har været i huset før, siger han.

Annonce

Cirque Berserk er Storbritanniens største teatercirkus, som vi har holdt et vågent øje med på det seneste.

Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef på Værket

Sæsonprogram 2018-19

Distribueres 10. april.

16. april præsenterer Randers Teaterforening sit program i Værkets Foyer med operasanger Hans Dueholm som aftenens artist. Gratis adgang.

Billetsalget til sæson 2018/19 starter lørdag 21. april kl. 11.

Der er dømt dødsdrom på Værket 13. aoktober. Foto: Cirque Berserk

Café Liva rykker i Turbinen

Endnu et nyt teatersamarbejde har Værket og Randers Teaterforening landet med den københavnske cabaret-båd, Café Liva, der for første gang nogensinde rykker fra Nyhavn og på land med sin julecabaret "Andens Verdenskrig". Forestillingen er på plakaten i Turbinen 5., 6. og 7. december.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Liva og dets leder Jacob Morild, siger Rørsted, der også får besøg af det københavnske teater et par dage i februar 2019 med forestillingen "Glemmer du" med den rappe undertekst "- nej, det kan du bande på, jeg ikke gør; til gengæld husker du forkert!". Det er 1968-generationen, der bliver tager ved vingebenet.

Jacob Morild - manden med den skarpe pen og det store vid - er en kendt skikkelse i Randers. Han har optrådt adskillige gange på Randers Egnsteater, ligesom han i mange år har optrådt i og leveret tekster til Randers Revyen.

- Med den nye aftale med Morild sikrer vi, at cabareterne kommer til Randers, siger Rørsted og understreger, at han ikke har et eksklusivt samarbejde med Liva, der udelukker samarbejde med Randers Egnsteater.

- Vi har en aftale om julecabareten, der spiller hos os, mens Randers Egnsteater i samme periode har sin egen juleforestilling. Aftalen er bare udtryk for godt naboskab, der kommer publikum til gode, siger musik- og teaterchefen.

Café Liva har valgt at forlade båd-teatret i Nyhavn for at opføre teatrets juleforestilling "Andens Verdenskrig" i Randers. Foto: Café Liva

Slutter af med rockshow

Af det nye sæsonprogram, der distribueres 10. april, fremgår det, at comedy fylder stadig mere i husets program. Nogle af dem har først optrådt i Turbinen, men er rykket over i Store Sal, efterhånden som deres publikumskare vokser.

Og blandt komikerne kan nævnes Tobias Dybvad, Frank Hvam i selskab med Mick Øgendahl, Thomas Hartmann, Christian Fuhlendorf, Simon Talbot, Ruben Søltoft og såmænd også Linda P, John Cleese og Jan Gintberg, der er ved at sprænge alle rammer med to udsolgte forestillinger.

Også foredrag er på plakaten.

- Vi har et samarbejde med Jysk Fynske Medier om foredrag af Søs Egelind og Karen-Marie Lillelund, siger Rørsted, der også har Birthe Kjærs 50 års jubilæum og et tributeshow to George Michael i pipelinen.

Nyt er også et samarbejde med TV2 Charlie om at lægge udendørs areal til et rockshow, der afrunder indeværende sæson.

Det er en outdoor koncert, som TV2 Charlie tilrettelægger og sender på tv senere. Showets vært er Anders Blichfeldt, mens gæstebands og solister først offentliggøres senere i foråret.

- Det er første gang, koncerten laves i Randers. Og vi lægger gerne plads til et tv-transmitteret sommer-arrangement, der ovenikøbet er gratis for publikum, siger Mikael Qvist Rørsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce