Annonce
Randers

Teater og museum ånder lettet op: Hjælpepakke får betydning

Randers Kunstmuseums direktør, Lise Jeppesen, er lettet over regeringens nye hjælpepakke til kulturlivet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Både Randers Kunstmuseum og Randers Egnsteater regner med at kunne få del i de 140 millioner kroner, der er øremærket kulturlivet i en ny hjælpepakke.

Randers: På Randers Kunstmuseum er museumsdirektør Lise Jeppesen både glad og lettet over den nyligt lancerede hjælpepakke, der med 140 millioner kroner skal hjælpe kulturlivet gennem coronakrisen.

- Mine medarbejdere har været hjemsendt siden 12. marts, hvor museet lukkede, og de skal forblive hjemsendte minimum indtil 10. maj. Indtil videre har vi ikke kunnet søge lønkompensation, fordi vi sidste år fik over 50 procent af vores omsætning dækket af offentligt tilskud, men med den nye hjælpepakke til kulturlivet ser det ud til, at vi kan få lønkompensation, forklarer hun.

Det er fuldstændig afgørende for en kulturinstitution som Randers Kunstmuseum, fastslår museumsdirektøren.

- Fordi vi er en semi-offentlig kulturinstitution, har vi ikke kunnet opspare nogen stor egenkapital. Så vi har ingen dybe lommer at dykke ned i, i en krise som denne. Derfor betyder det utrolig meget, at vi nu kan få kompenseret vores tab på lige fod med andre virksomheder, forklarer hun.

Annonce

Værre end først antaget

Da krisen startede, regnede Lise Jeppesen ikke med, at den ville få den store betydning for museet, men den har vist sig at være værre end først antaget.

- I starten troede jeg, at det drejede sig om nedlukning i tre-fire uger, men nu er det gået op for mig, at det her har meget længere udsigter, hvilket stiller os værre, konstaterer hun.

Selv om Randers Kunstmuseum kun kræver betalt entré ved enkelte udstillinger, forventer Lise Jeppesen, at museet vil miste en kvart million i tabte entreindtægter i løbet af de næste to måneder.

- Vi skulle have kørt vores helt store forårssatning, udstillingen ”Flora”, nu. Derudover er påsken et tidspunkt, hvor vi plejer at have et par hundrede gæster om dagen, fortæller hun.

Hun håber derfor, at det på et tidspunkt også bliver muligt at få kompensation for tabt billetsalg. Ikke kun for Randers Kunstmuseums skyld, men i endnu højere grad for at hjælpe andre museer gennem krisen.

- Jeg ved, at der er museer, som virkelig bløder lige nu. Nogle, som står til at miste tocifrede millionbeløb i tabte entreindtægter. Dem tænker jeg meget på i øjeblikket, siger hun.

Tages endelig seriøst

Også hos Randers Egnsteater er der glæde over hjælpepakken til kulturlivet - også selv om teaterleder Peter Westphael endnu ikke ved, hvad det i kroner og ører kommer til at betyde for egnsteatret.

- Jeg er så glad for, at vi bliver taget alvorligt, og der endelig er en afklaring for vores branche. Det er så fedt, at vi nu bliver ligestillet med andre virksomheder, fastslår han og fortsætter:

- Der mangler afklaring på flere ting, inden jeg konkret ved, hvor stor betydning hjælpepakken får hos os. Men under alle omstændigheder er jeg glad for, at vi nu er blevet ligestillet med resten af det danske erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce