Annonce
Randers

Teatertalenter tyvstartede i farveorgie på Rådhustorvet

Sort og hvidt, ondt og godt. Mangfoldigheden i alles liv var temaet for den forestilling, EgnsTeatrets talentskole præsenterede ved markeringen af Kulturhovedstad 2017 i Randers. Foto: Ole Jakobsen.

Unge-event markerede åbningen af Kulturhovedstad 2017 i Randers - med skønsang, rock og kontraster.

Annonce

Randers: En engel i hvide gevandter og badet i et lilla lys spadserede stille en tur rundt om Niels Ebbesen-statuen på Rådhustorvet i Randers, inden hun satte sig ved keyboardet. Uden noget akkompagnement sang hun alene - indtil en flok sorte djævle satte strøm til guitarer og trommer på den anden side af scenen.

Temaet til forestillingen denne fredag aften var slået an: Kontrast.

Unge skuespillere fra Randers Egnsteaters Talentskole opførte en forestilling, der handlede om, hvordan man som menneske både rummer det gode og det grusomme. I kostumer, der rummede både engle og djævle, sloges og krammede de omkring 30 unge på scenen og på catwalk'en, der førte ud midt på Torvet og slog en cirkel om statuen.

Selve Rådhustorvet var sort af mennesker. Og de var imponerede over oplevelsen.

- Det er vildt fedt, det her! Så ved man, at man kommer fra Randers!

Skuespillerne udfoldede en række kontraster fra deres egen hverdag: I skolen, i byen og i dramaklassen. Ingen løsninger eller fortolkninger. Bare eksempler på de modsatrettede kræfter, alle mennesker skal forholde sig til. Mens englen - Stephanie Maria - og de rockende djævle - Power Mode - efterhånden fandt sammen i fælles musik

På det gamle rådhus i baggrunden spillede farver og figurer deres eget liv forestillingen igennem. Signeret unge fra Kaosambassaden, Randers Kunstmuseum og Randers Egnsteater, som havde leveret denne her videoinstallation, som blev projiceret op hele facaden på det gamle rådhus.

Efter forestillingen dukkede borgmester Claus Omann Jensen og teaterskoleelev Laura Hansen op i et af de øverste vinduer på det gamle rådhus, hvor de sammen bød kulturhovedstad-året velkommen til Randers:

- Kultur handler i høj grad om fællesskab. Og det kommende år vil byde på unikke kulturoplevelser i byen. Men husk: Et år går hurtigt, formanede de.

Teaterforestillingen Kontast på Rådhustorvet var pakket ind i en flydende farver - og befolet af en sælsom blanding af engle og djævle. Foto: Ole Jakobsen.
Stephanie Maria var den hvidklædte engel, der på scenen fandt ind i et musikals fællesskab med de hornede, sorte musikere fra Power Mode. Foto: Ole Jakobsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce