Annonce
Østjylland

Tech College lukker og slukker i Hadsund

Fremtidens mekanikere i Mariagerfjord skal fremover uddannes i enten Aalborg eller Randers. Arkivfoto

Tømreruddannelsen flyttes til Hobro, mens autoafdelingen helt nedlægges. Fremover skal Mariagerfjords unge til andre kommuner for at blive mekaniker.

I mere end 30 år har der været tilbudt erhvervsuddannelser i Hadsund, men de dage er officielt ved at være talte. Tech College Mariagerfjord har nemlig offentliggjort, at man har valgt at stoppe for indtaget af elever på uddannelsens afdeling på Tempovej med virkning fra næste sommer. Årsagen til beslutningen er nedslidte faciliteter og manglende elever. Det fortæller Michael Johansson, som er direktør i Tech College Aalborg, hvor Tech College Mariagerfjord er én af flere underafdelinger.

»Vi lukker i Hadsund og flytter en del af aktiviteterne til Hobro, så vi får det samlet på én adresse,« siger han.

Lukningen af afdelingen på Tempovej i Hadsund betyder, at tømreruddannelsen bliver flyttet til Hobro, mens grundforløbet til de tre mekanikeruddannelser lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker samt entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker bliver nedlagt.

I stedet skal unge med mekanikerdrømme for fremtiden enten til Tech College i Aalborg eller Tradium i Randers for at påbegynde deres uddannelse.

»Autoafdelingen i Hadsund trænger simpelthen til så stor en opgradering på det udstyrsmæssige plan, at vi har vurderet, at det aldrig vil kunne blive bæredygtigt at flytte afdelingen med til Hobro. Derfor bliver den ikke genetableret. I stedet tilbyder vi Danmarks mest moderne autoskole i Aalborg, en skole, som kun har fire år på bagen og derfor er fyldt med tiptop udstyr til eleverne,« forklarer Michael Johansson.

Tømreruddannelsen bliver flyttet til Kirketoften i Hobro, hvor Tech College Mariagerfjord allerede har et større udbud af erhvervsuddannelser til kommunens unge.

Beslutningen om lukningen af uddannelsesafdelingen i Hadsund har været længe undervejs og skyldes, at ungdomsårgangene bliver mindre og mindre,

»Vi har kunnet se et faldende elevgrundlag i Mariagerfjord-området, og vi kan se, at demografien indikerer, at der bliver markant færre unge især i Mariagerfjord i de kommende år. Det vil naturligvis påvirke os på et tidspunkt, og derfor forsøger vi at være lidt på forkant med udviklingen,« siger Michael Johansson.

Ikke desto mindre ærgrer Tech College Aalborgs direktør sig personligt over, at det er blevet nødvendigt med en lukning af afdelingen i Hadsund.

»Jeg var selv med til at etablere afdelingen tilbage i 1983, og jeg synes, at det er ærgerligt, at vi er nået dertil, hvor vi ikke længere kan bevare tilbuddet i byen. Men vi vil hellere give de unge mennesker nogle gode tilbud med høj kvalitet frem for at holde fast i noget, som ikke er bæredygtigt,« siger Michael Johansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce