Annonce
Østjylland

Tech College lukker og slukker i Hadsund

Fremtidens mekanikere i Mariagerfjord skal fremover uddannes i enten Aalborg eller Randers. Arkivfoto

Tømreruddannelsen flyttes til Hobro, mens autoafdelingen helt nedlægges. Fremover skal Mariagerfjords unge til andre kommuner for at blive mekaniker.

I mere end 30 år har der været tilbudt erhvervsuddannelser i Hadsund, men de dage er officielt ved at være talte. Tech College Mariagerfjord har nemlig offentliggjort, at man har valgt at stoppe for indtaget af elever på uddannelsens afdeling på Tempovej med virkning fra næste sommer. Årsagen til beslutningen er nedslidte faciliteter og manglende elever. Det fortæller Michael Johansson, som er direktør i Tech College Aalborg, hvor Tech College Mariagerfjord er én af flere underafdelinger.

»Vi lukker i Hadsund og flytter en del af aktiviteterne til Hobro, så vi får det samlet på én adresse,« siger han.

Lukningen af afdelingen på Tempovej i Hadsund betyder, at tømreruddannelsen bliver flyttet til Hobro, mens grundforløbet til de tre mekanikeruddannelser lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker samt entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker bliver nedlagt.

Annonce

I stedet skal unge med mekanikerdrømme for fremtiden enten til Tech College i Aalborg eller Tradium i Randers for at påbegynde deres uddannelse.

»Autoafdelingen i Hadsund trænger simpelthen til så stor en opgradering på det udstyrsmæssige plan, at vi har vurderet, at det aldrig vil kunne blive bæredygtigt at flytte afdelingen med til Hobro. Derfor bliver den ikke genetableret. I stedet tilbyder vi Danmarks mest moderne autoskole i Aalborg, en skole, som kun har fire år på bagen og derfor er fyldt med tiptop udstyr til eleverne,« forklarer Michael Johansson.

Tømreruddannelsen bliver flyttet til Kirketoften i Hobro, hvor Tech College Mariagerfjord allerede har et større udbud af erhvervsuddannelser til kommunens unge.

Beslutningen om lukningen af uddannelsesafdelingen i Hadsund har været længe undervejs og skyldes, at ungdomsårgangene bliver mindre og mindre,

»Vi har kunnet se et faldende elevgrundlag i Mariagerfjord-området, og vi kan se, at demografien indikerer, at der bliver markant færre unge især i Mariagerfjord i de kommende år. Det vil naturligvis påvirke os på et tidspunkt, og derfor forsøger vi at være lidt på forkant med udviklingen,« siger Michael Johansson.

Ikke desto mindre ærgrer Tech College Aalborgs direktør sig personligt over, at det er blevet nødvendigt med en lukning af afdelingen i Hadsund.

»Jeg var selv med til at etablere afdelingen tilbage i 1983, og jeg synes, at det er ærgerligt, at vi er nået dertil, hvor vi ikke længere kan bevare tilbuddet i byen. Men vi vil hellere give de unge mennesker nogle gode tilbud med høj kvalitet frem for at holde fast i noget, som ikke er bæredygtigt,« siger Michael Johansson.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Annonce