Annonce
Østjylland

80 år: Tekstilkunstner fandt sit kunstneriske ståsted i Aarhus

Kissa Tindal, september 2020. Foto: Caroline Wich
Annonce

80 ÅR: Kissa Tindal, tekstilkunstner, Risskov, fylder 80 år fredag 18. september.

Kissa Tindal er født i København og vokset op i Viborg, men det skulle blive i Aarhus, at hun fandt sit blivende tilhørs- og kunstneriske ståsted.

Efter at være uddannet i vævning, stoftryk og batik på Aarhus Kunstakademi 1972-1977 arbejdede hun nogle år med udvikling af mønsterstærke trykte stoffer, der i samarbejde med beklædningsformgiver Lone Catharina Reese vandt stor anerkendelse inden for området "Wearable Art".

1996 supplerede hun sin uddannelse med graden exam.pæd. i tekstilfag fra Danmarks Lærerhøjskole, hvor hun siden underviste gennem nogle år. Siden fulgte en omfattende udstillingsvirksomhed såvel i Danmark som internationalt. Sidstnævnte gav stærke relationer inden for området Surface Design, der blev udgangspunkt for en stadigt stærkere tekstil billeddannelse.

Ved en omfattende separatudstilling 2009, "Making Time", på Grønbechs Gård i den bornholmske by Hasle, blev det tydeligt, at Kissa Tindal havde udviklet arbejds- og udtryksformer, der i deres brug af collage, serigrafi og specialteknikker som indfarvning, ætsning og udbrænding fremstår unikke.

Tekstilkunstner Kissa Tindal, Risskov, fylder 80 år fredag 18. september. Foto: Caroline Wich.

Fødselaren er modtager af legater fra bl.a. Nationalbankens Jubilæumsfond af 1968 og Knud Højgaards Fond samt ophold i Jyllands-Postens Legatlejlighed i Berlin.

Hun er desuden biograferet i Tekstilkunst i Danmark 2008-2018, Forlaget på Tredje 2019 og i portrætfilmen ”Kissa Tindal” af Line Juhl Hansen (7. oktober 2009).

Kissa Tindal deltager på udstillingen "8-fold tekstilkunst i Hobro" 3. oktober-17. november, Kunstetagerne, Mariagerfjord Kunstforening, Store Torv, Hobro.

På grund af coronapandemien er en planlagt fødselsdagsrejse med familien rundt i Norden udsat til et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce