Annonce
Randers

Teleudbyder: Vi vil slet ikke sætte mast op i Hørning

Kort før jul var borgerne i Hørning i oprør, fordi en teleudbyder havde søgt kommunen om tilladelse til at sætte en 48 meter høj gittermast op midt i Hørning. Tæt på sportsplads, forsamlingshus og legeplads. Men den placering er droppet, og der kigges i stedet på andre muligheder. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Hørning: Randers Kommune har modtaget 133 indsigelser fra borgere og foreninger i Hørning, der er utilfredse med, at en tele-udbyder har søgt kommunen om tilladelse til at sætte en mast op midt i byen, lige udenfor landsbyens idrætsanlæg.

Ansøgningen blev sendt i høring lige før jul, og det fik beboerne i Hørning til at reagere, for mange ønsker nemlig ikke en markant mast på den fremtrædende placering ved byens hovedgade.

Men der er ingen grund til bekymring.

- Vi har lyttet til borgergruppens input og allerede i sidste måned ændret planerne for den nye mast, siger Kim Christensen, netværksdirektør hos teleselskabet 3.

- Vi undersøger nu en række andre muligheder i området, blandt andet placeringen på Gundestrupvej, siger han med henvisning til, at borgerne i byen har peget på, at en landmand lidt udenfor byen godt vil lægge areal til masten mod betaling.

- Radioteknisk vil den placering med stor sandsynlighed kunne bruges, selv om den ikke giver helt samme dækning, som vi kunne have opnået ved en placering på Langgade, siger Kim Christensen.

I øjeblikket er der nye master på vej mange steder i Randers Kommune. De vil forbedre mobildækningen i mange områder, hvor der i dag er problemer med at få en god teleforbindelse.

Ud over Hørning er der master på vej i Sødring, Lem, Albæk, Støvring, Mejlby, Udbyhøj, Assentoft, Uggelhuse, Tebbestrup og Gassum.

Teleselskabet 3 er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for placering af en mobilmast ved Hørning. Det kunne for eksempel være her på Gundestrupvej. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce