Annonce
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Siden 2014 har patienterne på Hammel Neurocenter fået besøg af terapihunde. De firbenede venner hjælper med genoptræningen. Her er det Anne Bjerre og den islandske fårehund Gaia i aktion, da avisen var på besøg ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Kim Haugaard
Siden 2014 har terapihunde hjulpet patienter med alt fra taleevner til bevægelse på Hammel Neurocenter. Det initiativ udløser nu pris Årets Brobygger fra Dyrenes Beskyttelse.
Annonce

HAMMEL: Siden 2014 har terapihunde været en del af behandlingen på Hammel Neurocenter. Her kommer vovserne tre gange om ugen for at hjælpe hundeglade patienter med at genoptræne.

Det kan være alt fra sprog til bevægelse, til blot at åbne øjnene. Fælles for patienterne er, at hundene giver dem en ro, som de ikke kan få gennem anden træning.

- Der er altid et træningsformål med at komme her, men hundenes tilstedeværelse kan give en glæde og et pusterum for mange af patienterne, siger ergoterapeut Inge Himmelstrup Hansen fra Hammel Neurocenter i en pressemeddelelse.

Og netop denne blanding af træning og generel glæde ved samvær med hundene er grunden til at Hammel Neurocenter har vundet titlen som Årets Brobygger ved Dyrenes Beskyttelses årlige kåringsceremoni.

- Årets Brobygger nomineres hvert år til en kandidat, der fremmer forståelsen for, eller udbredelsen af, den positive effekt, dyr kan have for mennesker. Derfor er vi rigtig glade for, at prisen er gået til Hammel Neurocenter, udtaler Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse har siden 1960 uddelt priser til de mennesker, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene. Foruden Årets Brobygger uddeles priserne Årets Helt, Årets Frontløber og Årets Dyreven.

Årets Frontløber 2019 gik til Naturli’, mens hædersprisen Årets Dyreven 2019 gik til dyrlæge Inga Stamphøj på Lolland.

Hammel Neurocenter har fået prisen Årets Brobygger 2019 af Dyrenes Beskyttelse for arbejdet med terapihunde i genoptræningen. Her ses Anne Bjerre (i pink bukser) og Chris Hartmann (th) ved prisoverrækkelsen sammen med direktøren for Dyrenes Beskyttelse. Chris Hartmann ejer de to hunde, som tre gange om ugen hjælper patienter på Hammel Neurocenter. Foto: Dyrenes Beskyttelse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce