Annonce
Randers

Tesfaye: Man må gerne tyre i toppolitik

Men man skal gå efter bolden, lyder det fra SFs næstformand, Mattias Tesfaye, der appellerer til en ordentlig tone i formandskampen.

Tonen mellem de to fløje, der præger formandsopgøret i SF, er de seneste dage blevet skærpet, og det har fået de to næstformænd i partiet, Mattias Tesfaye og Mette Touborg, til at minde SFerne om, at der skal holdes en ordentlig tone i debatten.

- Både Mette Touborg og jeg følger debatten, og i den forbindelse har vi også nogle telefonsamtaler med folk fra begge lejre - med folk, der støtter begge kandidater - for lige at appellere til, at man godt må tackle igennem - man må gerne tyre i toppolitik - men man skal gå efter bolden, siger Mattias Tesfaye.

Debatten nåede nye højder, da EU-parlamentariker Emilie Turunen (SF), der støtter sundhedsminister Astrid Krag (SF) i formandsopgøret, i Politiken advarede mod udfordreren Annette Vilhelmsen. Det fik torsdag aften tidligere SF-formand Holger K. Nielsen på banen.

Annonce

- Når fx Emilie forsøger at miskreditere Annette, fordi Poul Overlund (medlem af SFs landsledelse, red.) er blandt hendes stillere, hører alting op, skrev han på sin Facebook-profil, hvor han samtidig erklærede, at han støtter Annette Vilhelmsen.

For Mattias Tesfaye er det afgørende, at SF skal kunne fremstå som et samlet parti, når den kommende formand er blevet valgt.

- Det er klart, at vi ringer rundt og opfordrer til, at man holder hovedet koldt, og at vi også skal kunne fungere som parti 14. oktober, når vi har fået en ny formand. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, siger Mattias Tesfaye, der understreger, at de to næstformand ikke er noget tæskehold.

Spørgsmål: Er debatten med til at udstille et splittet parti?

- Det er i hvert fald med til at udstille et parti, hvor der er to kandidater at vælge imellem og dermed også to forskellige politiske figurer, hvor valget vil få betydning for, hvordan SF vil fungere og placere sig i fremtiden, og det er klart, at det bringer engagementet op i mange SFere, siger han.

Spørgsmål: Er det sværere for en kommende formand at samle partiet, nu hvor bølgerne går så højt?

- Det tror og håber jeg ikke, det er. En ting er at kunne diskutere det nu, fordi vi har åbnet vinduet for debat, fordi vi skal have valgt en ny formand, men det skal være muligt for en ny formand uanset hvad at samle partiet bagefter, og det kræver, at alle ligesom rykker ind i geledderne igen, siger Mattias Tesfaye, der dog ikke vil pege på konkrete sager, hvor debatten efter hans mening er kammet over.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce