Annonce
Digitalt

Test: Philips Smart Plug gør dine uintelligente el-apparater mere smarte

Philips Hue Smart Plug har indbygget bluetooth, så den kan bruges uden at eje en Hue Bridge. Pr-foto: Phillips
Philips Hue sender nyt produkt på gaden. Nu kan du styre den almindelige stikkontakt med en app.
Annonce

Vi kender Philips Hue for deres smarte lyskilder, der kan styres trådløst via en app på telefonen. Magasinet Gear har tidligere anmeldt deres produkter, og vi er ret begejstrede for løsningen. Jeg anvender selv deres pærer til mine bord- og gulvlamper, som ikke tidligere kunne dæmpes. Nu kan jeg lave hyggebelysning om aftenen, og når jeg er væk på ferie, kan lyset automatisk tænde på tilfældige tidspunkter for at skræmme indbrudstyve væk.

Nu udvider Philips deres katelog med en såkaldt Smart Plug, der kan gøre den almindelige stikkontakt mere intelligent – enten via bluetooth eller hvis du i forvejen ejer en Hue Bridge. Det vil sige, at du kan bruge Hue-appen til at tænde og slukke for stikkontakten.

Om testen

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet.

Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Annonce

Store muligheder

Philips foreslår selv, at man kan bruge Smart Plug’en til de lamper, hvor det ikke er muligt at sætte en Hue-pærer i, men mulighederne er i virkeligheden langt større.

Lige nu bruger jeg f.eks. Smart Plug’en til mine juletræskæder i haven, så de automatisk tænder ved solnedgang og slukker ved solnedgang. Koblet sammen med Philips bevægelsessensor kan man også bruge Smart Plug’en som tyverisikring i et haveskur eller lignende. Ved at forbinde en gammel ghettoblaser på fuld lydstyrke (gerne med heavy metal) kan man nok sætte en skræk i livet på ubudne gæster.

Annonce

Mystisk advarsel

Philips skriver dog en mystisk advarsel i appen: ”Hue Smart Plugs er kun beregnet til at blive brugt sammen med lyskilder”. På emballagen kan man dog læse, at kontakten kan holde til hele 2300 watt/10 ampere, og det er jo langt mere, end hvad gængse lydkilder bruger. Jeg forstår derfor ikke denne advarsel, og jeg har uden problemer brugt Smart Plug’en sammen med min 1200 watt espressomaskine, så den automatisk varmer op, inden jeg står op på morgenen.

Så med forbehold for, at jeg på sigt brænder Smart Plug’en af, så får den en klar anbefaling.

Pris og tilgængelighed: Philips Hue Smart Plug kan købes købes online og i butikker. Vejledende pris er 229 kroner.

Der sidder en kontakt på Smart Plug’en, så man også kan slå den til og fra uden brug af appen. En lille lyddiode indikerer, om kontakten er tændt eller slukket. Pr-foto: Phillips
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Randers FC For abonnenter

Anfører nærmer sig comeback: - Der skal nok ligge mange point til os

Annonce