Annonce
Gear

Test: Sage Super Q er en monsterblender

Sage er ikke en flot blender, den pulveriserer isterninger i løbet af ingen tid. Pr-foto
Annonce

Når du pakker din Sage Super Q ud, er der en hel del komponenter: Motorenhed; låg med påfyldningslåg, som også kan bruges som målebære; blenderkande (2 liter) - overraskende nok af plast; en takeaway-beholder (0,7 liter) med knivenhed og to-go-låg; en tamper og en spartel.

Selve moterenheden er solid og vejer over fire et halvt kilo, så der er ikke brug for sugekopper under bunden for, at den står stabilt. Den er flot, men fylder også meget, og du får brug for god plads, hvis du vælger at investere i Sage-blenderen.

Betjeningen er ret intuitiv. En tænd/sluk-knap, en drejeknap, hvor du både kan indstille tid og blendergrad, og så er der fem præindstillede funktioner: knust is, smoothie, grøn smoothie, frossen dessert og suppe. Jeg har testet de tre første.

At kalde den første funktion for ice crush (knust is) er faktisk lidt af en underdrivelse. I løbet af et minut har blenderen fuldstændig pulveriseret de 20 isterninger, jeg har smidt op i kanden. Ikke så meget pjat - bare knust is.

Og her kunne testen for så vidt godt slutte, for jeg har svært ved at forestille mig, at en blender, der kan knuse is så effektivt, ville have problemer med at lave en smoothie eller en puré.

Annonce

Rensefunktion

Det er ingen sag at samle smoothiebeholderen med knivdelen - efter at ingredienserne er kommet i beholderen, naturligvis. Et tryk på smoothie-knappen og blenderen pulserer i varierende tempi, mens et display på forsiden tæller ned fra 45 sekunder, og vupti din smoothie er klar.

Puréen - jeg tog en chance og brugte grøn smoothie-knappen - tager lige fem sekunder længere end smoothien, men resultatet er en silkeblød gulerodspuré, helt som forventet.

Efter brug er der en rensefunktion. Fire kopper vand og lidt opvaskemiddel og et tryk på clean-knappen, så er de fleste rester fjernet. Kander og knivdele kan også tåle at komme i opvaskemaskinen.

Sage-blenderen er på alle måde et solidt stykke køkkenværktøj.Man kan se og mærke, at der er tale om kvalitet. Med stor sandsynlighed får du aldrig brug for de 10 års garanti, der er på produktet. Jeg nåede at forelske mig lidt i Sage-blenderen i den korte tid, jeg havde den til låns, og får jeg på et tidspunkt råd og et køkken, der er stort nok, bliver det nok den sidste blender, jeg nogensinde køber.

Pris og tilgængelighed: Sage Super Q kan købes online. Vejledende pris 4499 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce