Annonce
forside

Testamenter bliver gratis på nettet

Danskerne kan nu gratis lave testamenter på nettet med den juridiske tjeneste TestaViva. Arkivfoto.

Ny nettjeneste gør det muligt for almindelige danskere selv at lave testamente og andre vigtige dokumenter.

Bitre arvestride og udmattende skilsmisser er langt fra sjældne. Alligevel har kun de færreste danskere sikret sig mod de svære stunder i livet.

En ny juridisk tjeneste på internettet skal nu gøre det lettere at tage nogle af de vigtigste forholdsregler.

Det er Arbejdernes Landsbank og it-virksomheden KMD, der mandag sendte siden TestaViva.dk i luften. Her kan den almindelige dansker selv gå ind og gratis oprette dokumenter som testamente og ægtepagt.

Derefter skal der kun en underskrift med NemID til, før der er indgået en juridisk gyldig aftale om, hvordan formuen skal deles.

For Arbejdernes Landsbank handler det om at give en hjælpende hånd til de mange kunder, der ønsker at beskytte sig selv og de nærmeste i fremtiden, fortæller ordførende direktør Gert Jonassen.

På trods af det udbredte ønske, er det nemlig i dag kun omkring ni procent af befolkningen, som ifølge banken har tegnet et testamente.

Det er dog ikke en god idé at lade danskerne rode med de vigtige dokumenter alene. Sådan lyder det fra Anne Broksø, formand i Danske Familieadvokater.

- Langt de færreste danskere har mulighed for selv at gennemskue, hvad der skal stå i deres dokumenter, siger hun.

- De har brug for rådgivning om alt det, de ikke selv tænker på.

Hun kender ikke til tjenesten, men mener grundlæggende ikke, at almindelige mennesker selv kan tage højde for alle mulige scenarier.

For eksempel hvad der sker med sammenbragte børn.

Ifølge Gert Jonassen fra Arbejdernes Landsbank er der dog taget højde for mulige faldgruber på siden.

Hvis der alligevel skulle opstå spørgsmål, er det muligt for bankens kunder og medlemmer af et LO-forbund at få op til fem timers gratis hjælp fra en advokat.

På den måde håber Gert Jonassen også at kunne lokke flere kunder til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce