Annonce
Randers

Testcenter lukket på kasernen: Regn med ekstra ventetid på at blive coronatestet

Overalt i regionen lukker teststeder, hvor man hidtil har kunnet møde op uden tidsbestilling - i hvert fald for en stund. Foto: Helle Brandstrup Larsen, Regionshospitalet Randers
Smittespredningen i hovedstadsområdet og i Odense har trukket gør, at man disse steder intensiverer testningen. Det betyder, at andre områder, blandt andet Region Midtjylland kan opleve længere ventetider på test.

Regionen: Muligheden for at møde op til en coronatest uden først at bestille tid er midlertidigt suspenderet i stort set hele Region Midtjylland. I Randers kan man således ikke længere bare køre op til det tidligere kaserneareal og stille sig i kø til en test.

Kun i Horsens er der stadig mulighed for at lade sig teste uden tidsbestilling, nemlig på p-pladsen ved AC Horsens, fordi man her har vurderet smittetrykket til at være af en størrelse der kræver ekstra testkapacitet.

Alle øvrige steder i regionen kræver det lige nu, at man bestiller tid, og man må samtidig regne med, at der kan være en vis ventetid.

Annonce

Det skyldes de i øjeblikket mange smittetilfælde i først og fremmest hovedstadsområdet og i området omkring Odense.

Statens Seruminstitut kan nå at analysere cirka 30.000 covid-19 test i døgnet, og det er derfor det antal daglige test, der fra nationalt hold bliver fordelt mellem landets regioner. Reglen er, at der skal testes mest, der hvor der smittes flest. Så da smittetrykket var højt i blandt andet Aarhus og Silkeborg, blev der skruet op for antallet af testtider i Region Midtjylland. I samme periode måtte de øvrige regioner derimod teste færre.

Håber på forståelse

- Lige nu er smittetrykket højt i særligt København og Odense, og derfor bliver indsatsen intensiveret i de områder. Det betyder, at vi i den kommende tid desværre nok må indstille os på, at der bliver ventetid, hvis man er symptomfri og vil testes for covid-19, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Han er klar over, at det kan være frustrerende, men han håber også på forståelse.

Statens Seruminstitut arbejder løbende med at opjustere kapaciteten og bygger et nyt laboratorium ved siden af Aarhus Universitetshospital, netop for at kunne analysere endnu flere prøver.


Lige nu er smittetrykket højt i særligt København og Odense, og derfor bliver indsatsen intensiveret i de områder. Det betyder, at vi i den kommende tid desværre nok må indstille os på, at der bliver ventetid, hvis man er symptomfri og vil testes for covid-19.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


- Men indtil det er klar, så er der to ting vi kan gøre: Vi kan hver især overveje en ekstra gang, om en test er nødvendig, hvis vi ikke er "nær kontakt" til en smittet, og så kan vi i Region Midtjylland sørge for, at de testtider, vi har til rådighed, bliver fordelt så fornuftigt som muligt, siger regionsrådsformanden.

Annonce

Personer med symptomer

Det understreges, at situationen i hovedstadsområdet og i Odense kun har betydning for test af personer uden symptomer. Har man symptomer, som kunne indikere covid-19, eller skal man indlægges, bliver man henvist til test af egen læge. Her vil testen foregå på hospitalerne, ligesom det også er Region Midtjylland selv, der analysere testen.

Ledige tider til test af personer over to år uden symptomer på covid-19  kan findes og bookes på coronaprover.dk.

Og på corona.rm.dk kan man finde oplysninger om blandt andet teststeder og meget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce