Annonce
Randers

Therese Evaldsens historie: Fra stressramt sosu-assistent til selvstændig erhvervsdrivende

At være sin egen herre i garn-webshoppen kræver også meget arbejde - men Therese Evaldsen er alligevel ikke stresset, som hun var i sit gamle job. PR-foto
Therese Evaldsen droppede jobbet som stressramt SOSU-assistent og tog skridtet som selvstændig erhvervsdrivende med egen webshop inden for garn og tilbehør. Hverdagen består stadig i at hjælpe andre mennesker – men nu er det hækle- og strikkefolket.

Randers: I sommeren 2017 arbejdede Therese Evaldsen som sosu-assistent i Randers Kommune - men havde i nogle måneder fået sværere ved at huske og ved at overskue udsving i hverdagen. Hun var blevet ramt af stress.

- Man tænker ikke, at det rammer en selv. Men det gjorde det, siger 38-årige Therese Evaldsen.

Therese og hendes mand blev enige om, at hun skulle tage orlov resten af året for at komme ovenpå igen og overveje, hvad fremtiden så skulle bringe. Og så begyndte Therese Evaldsen at hækle.

Terapeutiske hæklerier

- Hækling viste sig at have en meget gavnlig og nærmest terapeutisk effekt på mig og var med at vise mig vejen ud af stress, fortæller hun.

Og den oplevelse førte Therese Evaldsen videre til en tilværelse som selvstændig erhvervsdrivende. Sammen med sin mand, iværksætter Ronnie Bach, opkøbte hun en allerede etableret webshop med garn og tilbehør - og det finurlige navn "Kukuk".

- Ja, de fleste trækker på smilebåndet, når de hører, hvad min virksomhed hedder. Men det har den store fordel, at det gør det nemt at huske, siger Therese Evaldsen.

Hun sender omkring 1000 pakker om måneden af sted fra lokalerne på Alsikevej.

Hårdt men meningsfyldt

- Det kræver uden tvivl hårdt arbejde at være selvstændig, hvis man skal lykkes. Men med den nye arbejdsform, hvor man har 100 procent selvbestemmelse og indflydelse på alt, gør det ikke så meget. Det er den ultimative frihed. Og jeg vil ikke bytte det for noget andet job i verden, siger Therese Evaldsen.

- Det har krævet en masse ny læring for mig. For eksempel kunne jeg ikke strikke, da jeg kastede mig ud i det, men det har jeg lært og er kommet ret godt efter det. Når bare, man er passioneret, er det jo sjovt, og pludselig kan man det, siger Therese Evaldsen. Hun nyder at kunne hjælpe andre mennesker med deres kreative projekter.

- Og i en for mange efterhånden travl hverdag, kan et lille pusterum, hvor man sætter sig med strikketøjet, virke afstressende, som det også er for mig, siger Therese Evaldsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce