Annonce
Randers

Therese vil hjælpe andre fra en skæbne som sin egen

Therese Jacobsen håber med projekt "Nye Mål" at få realiseret sin drøm om at blive antimobbe-konsulent. Foto: Ole Jakobsen

Hun holder foredrag om mobning, som hun selv har været offer for, og nu håber hun via projekt "Nye Mål" at finde en arbejdsgiver, der kan bruge hende som konsulent. Derfor debuterer hun nu også som "kalenderpige".

Randers: Hun fylder ikke meget rent fysisk, men tiltrækker alligevel opmærksomhed med sin fremtoning, med ringe i ører og næse, markante tatoveringer og meget kortklippede hår. Omvendt kan hun ved første møde virke forsigtig, næsten selvudslettende. Dette sidste er dog en opfattelse, der, så snart man har indledt en samtale, erstattes af indtrykket af en selvbevidst ung kvinde, der godt ved, hvad hun vil.

31-årige Therese Jacobsen er førtidspensionist på grund af diagnosen skizofreni, men hun er samtidig fast besluttet på, at pensionen skal suppleres med noget, der både giver mening for hende selv, men i høj grad også for andre. Hun er derfor glad for at være blevet del af det såkaldte projekt "Nye Mål", som er et samarbejde mellem SAM Foreningen, Randers FC og en række lokale erhvervsvirksomheder.

Therese vil gerne have en fast stilling som anti-mobbe-konsulent, da hun er overbevist om, at hun vil kunne gøre en forskel på enhver skole eller andre steder, hvor mobning finder sted. Ikke bare fordi, hun faktisk har en uddannelse som antimobbe-konsulent, men også fordi hun selv alt for godt kender til mobning og de mekanismer, som skaber og understøtter en mobbekultur.

Annonce

Mobbeoffer

Gennem det meste af sin skoletid har Therese Jacobsen været udsat for mobning i svær grad. Og hun mener selv, at det er mobningen, som har udløst hendes skizofreni.

- En engelsk undersøgelse har påvist, at bliver man mobbet som barn eller ung, er risikoen for, at man udvikler psykotiske symptomer dobbelt så stor, siger hun.

Selv om mobningen muligvis ikke udgør hele årsagen, er der formentlig ingen tvivl om, at den har skubbet til udviklingen af sygdommen. Og Therese Jacobsen håber nu på at kunne hjælpe med at forhindre at lide samme skæbne som hun. Hun har allerede været brugt som foredragsholder, og i sine foredrag fortæller hun både om den mobning, hun har været udsat for, og om sin sygdom, for ad den vej at være med til at nedbryde fordomme om psykiske lidelser.

SAM Foreningen

Det var succesen med de første foredrag, der fik Therese Jacobsen til at tage en uddannelse som antimobbe-konsulent i håb om på den måde at få mulighed for at lægge sin indsats mod mobning i mere faste, professionelle rammer.

Og det er via SAM Foreningen, som hun er kommet i de seneste fire-fem år, at hun nu er blevet del af projekt "Nye Mål" og således arbejder mere målrettet mod drømmejobbet end nogensinde. SAM står for "Sociale Aktiviteter og Motion", og Therese er på SAMs basketball-hold.

"Nye Mål" indebærer blandt andet, at Therese er blevet "kalenderpige". Som en del af projektet udgives nemlig en 2017-kalender, hvor 12 borgere og brugere af SAM bliver portrætteret med billede og et lille skrift i hver sin måned. Therese Jacobsen findes på april-siden, hvor man blandt andet kan læse, at hun har mange andre talenter og kompetencer end de nævnte.

Således både synger hun og skriver sange. Hun er i gang med at skrive en bog om sit liv, og hun båd maler og tegner.

- Men det er børnene og deres fremtid, der først og fremmest optager mig, siger hun som forklaring på, at det er jobbet som anti-mobbe-konsulent, hun har valgt at satse 100 procent på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce