Annonce
Østjylland

Thomas Medom: Håb om ekstra rengøring og pædagoger

- Jeg forventer, at vi kan få en masse på plads onsdag, så vi kan melde noget ud til forældre og ansatte inden påske. Vi kan næppe svare på det hele, men nok på mange spørgsmål, siger Børn- og Ungerådmand Thomas Medom. Foto: Axel Schütt
Kommunen er i fuld gang med at organisere indsatsen, så man bliver klar til at åbne igen efter påske. Thomas Medom håber blandt andet, at der kommer ekstra pædagogiske vikarer til børnepasningen.

AARHUS: Ekstra rengøring af daginstitutioner og skoler og ekstra pædagogiske vikarer til børnepasningen.

Det er nogle af de elementer, Børn og Unge-rådmand Thomas Medom (SF) håber at få på plads til ved genåbningen efter påske.

- Vi forventer at få centrale retningslinjer onsdag formiddag fra regeringen og kan derefter tilrette med de lokale regler. Vi er i fuld gang med at organisere indsatsen, siger rådmanden.

- Blandt andet arbejder vi på at skaffe ekstra medarbejdere til rengøring af daginstitutioner og skoler og at kunne ansætte flere pædagogiske vikarer. Vi får formentlig mulighed for at låne rengøringsfolk fra andre magistratsafdelinger, fortæller rådmanden.

Han ved, at der er uhyre mange spørgsmål til genåbningen og en bekymring både hos forældre og ansatte.

- Derfor forventer jeg at vi kan få en masse på plads onsdag, så vi kan melde noget ud til forældre og ansatte inden påske. Vi kan næppe svare på det hele, men nok på mange spørgsmål, siger Thomas Medom.

Annonce

Afhænger af centrale retningslinjer

Afdelingen arbejder bl.a. på at skaffe håndsprit til alle afdelinger.

Blandt hængepartierne er spørgsmål som, hvor store børnegrupper og klasser må være; om man kan og må åbne køkkenerne, så man kan levere kostordning i daginstitutionerne og kantinemad på skolerne fra første dag, og hvordan man skal starte kørselsordningen op igen.

- Det hele afhænger af de centrale retningslinjer, som sundhedsmyndighederne vil melde ud, siger rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce