Annonce
Randers FC

Thomasberg efter et brag af en målfest: - Valgte at spille mere direkte og målsøgende

Tobias Klysner eksploderer i jubelrus efter at have afgjort kampen med målet til 4-2. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Randers FC fik søndag den første sejr i mesterskabsspillet, da de på hjemmebane slog Brøndby med 4-2 foran et feststemt publikum. Cheftræner Thomas Thomasberg glædede sig over holdets effektivitet.

Fodbold: Gode præstationer, men ingen sejre.

Det har været historien om Randers FC i mesterskabsspillet. Indtil søndag, hvor det blev den omvendte verden i hjemmekampen mod Brøndby.

Guldbejlerne var den københavnske vestegn var i store dele af kampen det dominerende hold, skabte mange store chancer og brændte blandt andet et straffespark. Men Randers FC var hamrende effektive og kunne trække sig ud af opgøret med en sejr på 4-2.

Annonce

- Nu har vi talt om mange gange i det her forår, at vi ikke har fået tilstrækkelig udbytte af de indsatser, vi er kommet med. Derfor er jeg sindssygt glad for sejren. Vi havde brug for lidt medvind. Det fik vi mod Brøndby, sagde Randers FC-træner Thomas Thomasberg.

Var det efter din mening det bedste hold, der vandt?

- Det vil jeg ikke gå så meget ind i. Vi havde vores problemer med Brøndby, og havde de været effektive, kunne de også have lavet fire-fem mål. Men jeg kan konstatere, at der har været andre kampe, hvor vi har følt det på samme måde.  Det var en fed kamp, hvor vi har tilskuerne tilbage på stadion og laver fire mål. Det er dét, jeg hæfter mig, sagde Thomas Thomasberg.

Geniale Vito

Han kunne se sit hold komme tidligt bagud, da Hjörtur Hermansson scorede efter hjørnespark.

Men efter en halve time fik Randers FC udlignet på holdets første afslutning i opgøret. Det var til gengæld lidt af et mønsterangreb, der sluttede med, at Vito Hammershøy-Mistrati med stort overblik spillede Tosin Kehinde helt fri i stedet for selv at afslutte fra en spids vinkel.

- Det er en genialitet fra Vito i en situation, hvor alle forventer, at han skyder selv. Han viser, at han er en spiller, der har det ekstraordinære i sig, sagde Thomas Thomasberg om sin kreatør, som blev endnu mere afgørende straks efter pausen med to scoringer, hvor han først dukkede op i feltet og prikkede bolden  i mål til 2-1 og kort efter scorede stensikkert til 3-1 på et straffespark begået mod Mikkel Kallesøe.

Herefter kom Randers FC under tungt pres i resten af anden halvleg, hvor Brøndby godt kunne have scoret flere mål end den reducering til 2-3, som Simon Hedlund stod for. Forinden brændte Michael Uhre et straffespark på Patrik Carlgren, som den svenske målmand selv havde begået.

Annonce

Mere målsøgende

I stedet kunne indskiftede Tobias Klysner afgøre det for Randers FC med en scoring til 4-2 kort før tid.

- Man kan altid pege på nogle ting defensivt, som vi kunne have gjort bedre. Men Brøndby er et godt hold, som er svære at styre, og hvis der er noget, mesterskabsspillet har vist os, så er det, at kvaliteten er så høj, at du bliver straffet for de mindste fejl. Men heldigvis var det os, der denne gang havde en god effektivitet, sagde Thomas Thomasberg.

Han er ikke i tvivl om, at sejren kan give holdet et mentalt rygstød før den næste hjemmekamp mod AGF på søndag og pokalfinalen mod Sønderjyske om halvanden uge.

- Selvfølgelig kan det give os et boost. Jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvad der har manglet for at få sejre i mesterskabspillet, men når man ikke har scoret tre kampe i træk, er man også nødt til at kigge på, hvad der ikke fungerer, og dér valgte vi mod Brøndby at spille lidt mere direkte og målsøgende. Det gav en sejr, og det var vigtigt for selvforståelsen, sagde Randers FC-træneren.

Kampen i tal

Superligaen

Randers FC - Brøndby IF 4-2 (1-1)

0-1 Hjörtur Hermansson (16.)

1-1 Tosin Kehinde (29.)

2-1 Vito Hammershøy-Mistrati (46.)

3-1 Vito Hammershøy-Mistrati (49.)

3-2 Simon Hedlund (73.)

4-2 Tobias Klysner (87.)

Randers FC 4-4-1-1): Patrik Carlgren – Björn Kopplin (86. Jesper Lauridsen), Simon Piesinger, Erik Marxen, Oliver Bundgaard Kristensen (46. Mikkel Kallesøe) – Tosin Kehinde (71. Tobias Klysner), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg, Mathias Greve – Vito Hammershøy-Mistrati (76. Mathias Nielsen), Marvin Egho (86. Bassala Sambou)

Brøndby (3-5-2): Marvin Schwäbe - Hjörtur Hermansson, Andreas Maxsø, Anthony Jung - Andreas Bruus (61. Andrija Pavlovic), Lasse Vigen (61. Rezan Corlu), Josip Radosevic, Jesper Lindstrøm (77. Morten Frendrup), Peter Bjur (46. Kevin Mensah) - Michael Uhre, Simon Hedlund.

Advarsler: Erik Marxen, Simon Piesinger, Frederik Lauenborg, Lasse Berg, Randers FC. Andreas Maxsø, Brøndby.

Dommer: Jakob Sundberg.

Tilskuere: 3.357

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce