Annonce
Randers FC

Thomasberg efter fald på målstregen: Vi skal være ekstremt skuffede

Thomas Thomasberg og OB-træner Jakob Michelsen fik sig en mindre venskabelig snak i sekunderne efter Randers FC's 0-1-nederlag til fynboerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg lagde ikke skjul på skuffelsen over, at Randers FC glippede mesterskabsslutspillet. Cheftræneren lod temperamentet koge mod OB-træner Jakob Michelsen efter slutfløjtet, men nedtonende efterfølgende episoden.

Randers: En efter en traskede Randers FC-spillerne med bøjede ansigter igennem mixed zone mod bussen.

Nederlaget på 0-1 i grundspillets sidste runde til OB gjorde ondt. En sejr havde sendt randrusianerne i top 6, men sådan gik det ikke, og skuffelsen stod også malet i ansigtet på cheftræner Thomas Thomasberg.

- Vi er og skal være ekstremt skuffede. Vi kunne selv afgøre det, og det havde vi håbet på at gøre, lød det kortfattet fra Thomas Thomasberg, der mødte pressen med en anderledes lav puls, end tilfældet var i sekunderne efter slutfløjtet.

For rullende kameraer røg Thomasberg og OB-træner, Jakob Michelsen, i et voldsomt mundhuggeri.

- Jeg var vildt frustreret. Vi synes, at Marvin Egho blev snydt for et frispark eller straffespark, og så sagde jeg noget til fjerdedommeren, som Jakob Michelsen kommenterede på. Men det var mig, der overreagerede først, men så synes jeg bare, at han skulle have ladet mig være efterfølgende. Vi har vendt det, så der er ikke mere i det, lød det fra Thomasberg.

Det lignede, at du ramte en smule ved siden af, da du skulle give ham hånden?

- Jeg gav hånd – en hård hånd. Jeg ved godt, at jeg overreagerede, og det har jeg også sagt til ham, ligesom han har sagt til mig, at han bare skulle have ladet mig være, forklarede Randers FC-chefen.

Annonce

Kvalifikationspuljer

Pulje 1:

1. AGF 31
2. AC Horsens 31
3. SønderjyskE 28
4. Vejle

Pulje 2:

1. AaB 36
2. Randers FC 34
3. Vendsyssel 22
4. Hobro 21

Godkendt indsats

Randers FC skulle bruge tre point for at være sikre på at lande i top 6, og i jagten på pointene valgte Thomas Thomasberg at skifte formation til 3-5-2.

- Det var for at neutralisere nogle af de ting, som OB er gode til, og det fik vi gjort. Vi havde håbet, at vi kunne komme langt hen i kampen med en uafgjort eller en føring på en omstilling, men der var vi ikke gode nok i første halvleg. Vi fik taget brodden af deres spil, men vi fik ganske enkelt ikke skabt nok før pausen. Der var for mange bolde tilbage, og der kom aldrig de omstillinger, som jeg havde forestillet mig, forklarede cheftræneren.

I får taget brodden af OB’s spil, men som du selv siger, får I ikke skabt noget som helst i første halvleg, og I havde jo brug for en sejr?

- Ja, men vi producerede mere efter pausen og fik lagt et fint tryk, og det vil jeg ikke stå og være utilfreds med. Selvfølgelig er jeg vildt skuffet over resultatet, men spillernes indsats var mere end godkendt.

Efter pausen kom randrusianerne ud i en 4-4-2-formation, men selvom udtrykket blev markant bedre, så ændrede det ikke på måltavlen.

- Jeg kan ikke mindes et OB-hold, som har været så langt tilbage på banen i en halvleg. Jeg så en skudstatistik, der sagde 11-2 til os efter pausen, hvilket vel også siger noget om billedet, lød det fra Thomas Thomasberg.

Men det var jo efter pausen. Skulle det udtryk ikke have været der fra første fløjt?

- Jeg havde håbet på omstillinger, men de kom bare ikke. Men rent defensivt stod vi godt på banen, og det kunne ligeså godt have været 0-0 ved pausen, og så kunne vi have foretaget justeringer ud fra det i pausen.

Ingen gratis kampe

Med nederlaget endte Randers FC grundspillet på en ottendeplads og valgte efterfølgende pulje to i kvalifikationsspillet med AaB, Vendsyssel og Hobro.

Det betyder, at randrusianerne har 12 point ned til nedrykningskampe, som, med 18 point at spille om, mest af alt er en matematisk risiko. Men den hænger Randers FC-cheftræneren sig også fast i.

- Vi skal tænke på at undgå nedrykning, så længe det er matematisk muligt. Jeg tror ikke, at det kan lade sig gøre, men vi skal stadig lukke det helt ned. Men derudover handler det om, at vi skal gå ind for at vinde hver eneste gang. Den mentalitet vil vi have i vores spillere, så på den måde er der ingen gratis kampe.

Men nu skal i vel gå efter at få europæiske kvalifikationskampe?

- Det skulle vi også, hvis vi kom i top 6. Nu må vi se, hvor det ender. Vi går efter at vinde alle kampe – også dem, som kan give europæiske kvalifikationskampe. Men jeg gider egentligt ikke snakke om den del nu. Jeg vil først være matematisk fri af nedrykning, og så kan vi vende den anden del efterfølgende, sluttede Thomas Thomasberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce