Annonce
Randers FC

Thomasberg før højintenst forår: - Vi har spillet truppen bredere

Randers FC spiller første kamp i Superligaen 2. februar ude mod Horsens. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Randers FC kan se frem til et højintensivt forår, men cheftræner Thomas Thomasberg frygter hverken for bredden i truppen eller mulige salg i transfervinduet.
Annonce

Fodbold: Randers FC er ved at gøre klar til et højintenst forår, der kommer til at byde på både top 6-jagt i Superligaen og fortsat deltagelse i pokalturneringen.

Alene i februar venter seks kampe for det randrusianske ligamandskab, der ligger nummer fire i Superligaen efter en fornem afslutning i efteråret.

Udsigten til et komprimeret kampprogram bekymrer dog ikke cheftræner Thomas Thomasberg. Han føler, at truppen er bred nok til at håndtere de mange kampe.

- Det var en bekymring, man måske kunne have op til sæsonen, men jeg synes, at vi har fået spillet truppen bredere henover efteråret. Vi har fire centerforsvarere på højt niveau, tre backs, som har holdt vand, dygtige spillere på den centrale midtbane og en spiller som Tobias Klysner, som har udviklet sig godt og øget konkurrencen på kanten. Helt fremme har vi endvidere fået Kasper Høgh tilbage, så vi nu har fire i stedet for tre valgmuligheder, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Passende antal

Han peger desuden på, at australske Nikola Miluesnic nu er kommet i en forfatning, hvor han i højere grad end i efteråret vil være i stand til at kæmpe med om pladserne.

- Vi har 22 spillere i vores trup, og det synes jeg egentlig, er et passende antal i forhold til at komme igennem det forår, der venter. Vi har også haft nogle unge spillere med omkring holdet i efteråret, som vi håber at kunne flytte endnu mere, siger Thomas Thomasberg.

Truppen

Målmænd

Patrik Carlgren

Jonas Dakir

Forsvarsspillere

Mikkel Kallesøe

Björn Kopplin

Simon Graves

Simon Piesinger

Erik Marxen

Mathias Nielsen

Jesper Lauridsen

Oliver Bundgaard

Midtbanespillere

Tosin Kehinde

Nikola Miluesnic

André Rømer

Frederik Lauenborg

Vito Hammershøy-Mistrati

Issah Salou

Mathias Greve

Tobias Klysner

Angribere

Alhaji Kamara

Bassala Sambou

Marvin Egho

Kasper Høgh

Med de gode præstationer i efteråret er det også en faktor, at der samler sig interesse om nogle af holdets spillere.

Annonce

Enige om strategi

Senest har der været en historie fremme om et muligt skifte til svenske Elfsborg for viceanfører André Rømer.

Det åbne transfervindue får dog ikke Thomas Thomasberg til at ryste på hånden.

- Når der er interesse for spillere, så er det som regel fra toppen af holdet. Det er ingen hemmelighed. Sådan er præmissen. Selvfølgelig mister man nogle procent, når man lige har sagt farvel til en dygtig spiller,  men når det er sket, synes jeg, at vi har været gode til at finde nogle andre uden at forringe holdet, siger Thomas Thomasberg.

Men med en aktuel fjerdeplads i Superligaen vil det vel være ekstra ærgerligt at miste spillere lige nu?

- Jo, men det ville man måske også have sagt, hvis vi havde ligget til nedrykning. Hvis jeg kigger rent egoistisk på det, vil jeg da helst undgå at miste spillere. Men jeg synes, at det er en  styrke i klubben nu, at vi kigger ud over eget skrivebord, trækker i samme retning og i grove træk er enige om planen. Det er den måde, vi bedst rykker os på, siger Thomas Thomasberg.

- Det handler om at have en plan for hver enkelt spiller, samtidig med at vi skal sørge for at levere præstationer. Den strategi kan jeg sagtens købe ind på. Det vigtigste for mig, når vi sælger spillere, er, at vi får en god håndfuld penge ud af det, så vi alt andet lige også bør kunne øge vores investeringer, tifløjer Randers FC-træneren.

Han sender lørdag sit hold ude i opstartsfasens første testkamp, som er hjemme mod Esbjerg. Kampen er uden adgang for tilskuere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce