Annonce
Randers FC

Thomasberg har hevet Hobro i retten: Læs, hvad cheftræneren, Randers FC og Hobro IK siger om sagen

Thomas Thomasberg har anlagt en civil retssag mod Hobro IK på grund af manglende udbetaling af feriepenge. I Hobro bruger man sagen til at sende et signal til Randers FC. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg har trukket sin tidligere klub Hobro IK i retten i en sag om manglende udbetaling af feriepenge. I Randers FC er man fortrøstningsfulde i forhold til at undgå at skulle betale, mens man i Hobro erkender, at det primært handler om signalværdien. Cheftræneren ærgrer sig over situationen, men lader det ikke påvirke sit forhold til Hobro.

Randers: Forud for sæsonen 2018/19 tiltrådte Thomas Thomasberg som cheftræner i Randers FC, som han skiftede til efter halvandet år i spidsen hos naborivalerne fra Hobro IK.

Selvom det ansættelsesforhold efterhånden ligger noget tid tilbage, er der fortsat et økonomisk hængeparti.

Thomas Thomasberg har anlagt en civil retssag mod sin tidligere klub, da han mener, at Hobro IK mangler at udbetale feriepenge.

Den uenighed fremlagde de to parter for hinanden i Retten i Aalborg tirsdag, hvor sportsdirektøren i Randers FC, Søren Pedersen, også var til stede.

- Sagens kerne er, at da vi laver en aftale med Thomas Thomasberg, er den gældende fra 1. oktober 2018. Derefter kæmper vi for at få Thomas så hurtigt som muligt til Randers FC. Det har selvfølgelig en pris, og den bliver vi enige med Hobro om. Det laver vi et dokument på, og det er så ud fra den aftale, at Hobro mener, at vi skal betale feriepengene bagudrettet til Thomas, og det mener vi ikke, at vi skal, forklarer Søren Pedersen til Randers Amtsavis.

Der forventes at falde endelig dom i retssagen 11. februar, men i Randers FC-lejren er man fortrøstningsfulde i forhold til udfaldet.

- Retten har tilkendegivet over for os, at vi vinder sagen, og Hobro skal betale feriepengene til Thomas, siger Søren Pedersen.

Annonce

Trækker en grænse

I Hobro var man fra start indstillet på, at retssagen kunne ende med et nederlag, selvom de ikke vil afskrive muligheden for at få medhold, før der falder en endelig dom.

- Vi var helt på det rene med, at det er meget sædvanligt, at arbejdsgiveren taber i sådan en sag, men der ligger mere i det for os, siger Lars Kühnel, bestyrelsesformand i Hobro IK.

Han understreger, at der intet ondt blod er mellem klubben og Thomas Thomasberg. At sagen er endt i retten, skyldes i stedet signalværdien.

- Det handler om småpenge, og helt ærligt er det nok mere en sag mellem Randers FC og Hobro IK. I bund og grund har vi haft flere sager, hvor vi mener, at kommunikationsgangen mellem klubberne skulle være anderledes. Hvis man gerne vil have en spiller eller træner, går man til sportschefen først i stedet for at gå til en agent hver gang, siger Lars Kühnel og fortsætter:

- Det er irritationsmomenter, som kan hobe sig op. Vi ved godt, at vi er en lille klub, og Randers FC i øjeblikket er en top 6-klub, men vi har også en grænse for, hvor tingene kan gå. Det er i det lys, at sagen skal ses.

I Randers FC anerkender man, at der har været nogle uoverensstemmelser mellem klubberne, men det påvirker ikke det fremtidige samarbejde.

- Det er klart, at der har været sager, men vi har et fint forhold til Hobro. Jeg havde også en fin snak med Lars Kühnel efter retssagen i tirsdags, så der er ingen problemer, siger Søren Pedersen.

Kærligt drilleri

I Hobro bærer man heller ikke nag.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Lars Kühnel og Søren Pedersen sparrede om, hvordan det er at have en profil - henholdsvis Emmanuel Sabbi, som siden har skrevet kontrakt med OB, og Saba Lobjanidze - meget tæt på kontraktudløb.

- Jeg tror, at de her sager har været kærligt drilleri fra Randers' side og ikke mere end det, fordi vi netop har et supergodt forhold til hinanden. I bund og grund er det nok i den ånd, at det skal ses, men også med en gran af alvor. Vi vil jo gerne behandles nogenlunde fair, selvom vi er en lille klub, siger Lars Kühnel.

Thomas Thomasberg tager også tvisten med ophøjet ro, selvom han tilbage i efteråret kunne kigge på en feriekonto med et stort rundt nul på bundlinjen og siden har skullet tage sagen rettens vej, da hverken Randers FC eller Hobro IK mente, at det var op til dem at betale.

- Jeg har ikke noget problem med, at folk ikke er enige. Det betyder ikke, at man er uvenner. Og der er ingen tvivl om, at jeg nok skal få mine feriepenge. Det er selvfølgelig træls, at det ikke kan løses uden, at vi skal have en overdommer til at kigge på det, men jeg har kun gode ting at sige om Hobro og har det stadig godt med klubben - både før, under og efter det her, siger Randers FC's cheftræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce