Annonce
Randers FC

Thomasberg hylder sine derbyhelte og bekræfter offensivspillers exit

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg var stolt over præstationen i lørdagens sejr over AGF. Anden halvleg var tæt på perfekt i cheftrænerens bog, og han føler, at Randers FC har et fint udgangspunkt til returopgøret søndag om en uge. Han bekræftede, at Mads Aaquist stopper i Randers FC efter sæsonen.

Randers: Det var en stolt Randers FC-træner Thomas Thomasberg, der mødte pressen efter lørdagens lokalopgør mod AGF.

Efter en tidlig føring til AGF formåede Randers FC at vende opgøret og sikre en sejr på 2-1 på scoringer af Saba Lobjanidze og Björn Kopplin.

- Det var en fuldt fortjent sejr. Jeg synes, vi var det bedste hold og kunne med lidt mere held have vundet 3-1, sagde Randers FC-træneren.

Alle tre scoringer i opgøret faldt i en tæt første halvleg, men efter pausen dominerede Randers FC og skabte en håndfuld chancer, der kunne have givet holdet et endnu bedre resultat før returopgøret på søndag om en uge i Aarhus.

- Vores anden halvleg var lige, som den skulle være. Vi holder næsten AGF helt væk fra chancer, uden at det koster på vores offensiv. Jeg må sige, at jeg er meget stolt af de her drenge, som ved, at de bliver bedre, når de arbejder stenhamrende hårdt for hinanden. Det har de vist igennem hele sæsonen, sagde Thomas Thomasberg.

Men det er vel også en taktisk triumf for dig på den måde, at I får justeret tingene bedre end AGF i pausen?

- Det ved jeg ikke. Jeg kigger ikke så meget på, hvad modstanderne gør. Men jeg kunne i hvert fald konstatere, at drengene formåede at få lukket de huller ned, som vi efterlod i første halvleg.

- Vi fik rokeret lidt rundt og gjort rummene mindre omkring Mustapha Bundu, som ikke er sjov at stå alene med som forsvarer, fordi han både er hurtig og stærk, sagde Thomas Thomasberg om AGF-kantspilleren, der var farlig i første halvleg og lagde op til AGF's føringsmål, men blev lukket bedre ned efter pausen.

Valgte Poulsen fra start

Til gengæld var Saba Lobjanidze ustyrlig i opgøret, hvor han lavede et drømmemål til 1-1 og skabte stor ravage i AGF-defensiven.

Han blev skiftet ud efter 77 minutter til fordel for Mikkel Kallesøe, der gjorde comeback efter en skadespause.

- Det var et fremragende mål af Saba, som var med til at løfte hele holdet. Han var rent faktisk tvivlsom til kampen på grund af et slag, han fik til træning i løbet af ugen. Men han meldte sig klar og fik vist, hvor vigtigt det er at have en spiller, der kan de ekstraordinære ting, sagde Randers FC-træneren.

Det afgørende spørgsmål op til kampen var, om Nicolai Poulsen skulle starte inde mod AGF, som han ventes at skifte til efter sommerferien.

- Jeg havde ham inde og ude af holdet flere gange i løbet af ugen, hvilket jeg ikke plejer at have. Så det var et svært valg, erkendte Thomasberg, der ikke fik grund til at fortryde sit valg, da Poulsen spillede med vanlig gnist og fightervilje på den centrale midtbane.

Farvel til Aaquist

Selv om alt stadig er åbent til returopgøret, føler Thomas Thomasberg, at Randers FC har et fint udgangspunkt.

- Vi tager til Aarhus for at score, og gør vi det, skal AGF lave tre mål, medmindre de vil have den ud i straffesparkskonkurrence. Så vi har et fint udgangspunkt. Men det bliver en tæt kamp, hvor det handler om at få tippet de små fordele over på ens side.

- Det synes jeg, at vi formåede i den første kamp. Det var en fed oplevelse, hvor man virkelig fik set, hvor godt et fodboldstadion, vi har i Randers, når der er fyldt godt op. Der er grund til at sige tak for opbakningen, sagde Thomas Thomasberg.

Efter opgøret bekræftede han i øvrigt, at Mads Aaquist, der i lighed med Nicolai Poulsen og Kasper Enghardt fik afskedsblomster inden kampen, stopper i Randers FC, når hans lejeaftale udløber efter sæsonen.

Mads Aaquist skal dermed tilbage til FC Nordsjælland, hvor han er på kontrakt i næste sæson.

- Hverken Mads eller Randers FC har helt fået det ud af hans ophold, som vi havde håbet. Vi har vurderet, at vi leder efter lidt noget andet. Men han kan sagtens vise sig at blive en god spiller hos en anden klub, for han har nogle kvaliteter i sig, sagde Thomas Thomasberg.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce