Annonce
Randers FC

Thomasberg jagter førstepladsen: - En million i klubkassen vil lune på kontoret

Thomas Thomasberg tager ikke til Hjørring for at fedte en uafgjort med hjem til Kronjylland. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Med blot et point mod Vendsyssel fredag aften er Randers FC sikre på førstepladsen i gruppen, men cheftræner Thomas Thomasberg forsikrer, at holdet ikke kommer til kampen med håndbremsen trukket. Cheftræneren vil jagte både førstepladsen og en god fornemmelse til playoffkampene.

Randers: Randers FC skulle bruge ét point i hjemmekampen 2. påskedag mod AaB for at sikre sig førstepladsen i gruppespils-puljen. Men den matchbold var randrusianerne aldrig i nærheden af at lukrere på.

Heldigvis er scenariet det samme fredag aften i Hjørring mod Vendsyssel. Med et enkelt point i opgøret vinder Randers FC puljen, som ifølge cheftræner Thomas Thomasberg kaster en række fordele af sig.

- Hvis vi får et resultat, får vi en god fornemmelse med videre, vi får en klækkelig sum penge, og vi får også en sportslig gevinst ved at møde nummer to fra den anden pulje, hvor AGF har set bedst ud. Derudover får vi også hjemmebane til sidst, som vel også er en lille fordel, selvom det bliver tætte kampe. Jeg ved ikke, hvad der er vigtigst, men jeg kan høre, at en million i klubkassen vil lune på kontoret, lyder det med et smil fra Thomas Thomasberg.

Annonce

Intet fedtspilleri

Et specielt scenarie i kampen er, at begge hold fint kan leve med uafgjort.

Ender kampen med et point til hver, slutter vendelboerne nemlig foran Hobro, som dermed får den sværeste vej til at overleve i Superligaen.

Men selvom pointdeling er brugbart i begge lejre, tager Thomas Thomasberg ikke til Hjørring for at fedte et point med hjem til Kronjylland.

- I baghovedet ved vi, at uafgjort er nok, men det bruger vi ikke krudt på fra start. Første halvleg griber vi an som alle mulige andre, hvor vi kommer til at jagte det første mål. Det er faktisk kun de sidste fem minutter, hvor vi kan begynde at se på et uafgjort resultat, for hvis vi pakker os hele anden halvleg, og de så kommer foran med ti minutter tilbage, så er det en svær vej tilbage, fortæller Thomas Thomasberg.

Bedste pointhøst

Cheftræneren har noteret, at nordjyderne har nogle eksplosive typer i omstillingsspillet, men fokus i ugens løb har været på at ramme egne ting bedre end i kampen mod AaB.

- Tiémoko Konaté, Alhaji Kamara og Benjamin Källman er alle dygtige kontraspillere med god kvalitet, og der er også Jón Dagur Thorsteinsson, der er en dygtig spiller individuelt. Der bliver noget at forholde sig til, men vores fokus er at ramme vores egne ting. Mod AaB blev vi låst fast i deres tidlige mål, men jeg synes, at vi er godt forberedte på opgaven i morgen, siger cheftræneren, der vil tage positive takter med videre fra Hjørring.

- Ligegyldigt hvordan det går i Hjørring, har vi været det bedste hold i puljen set ud fra point, men vi vil gerne slutte godt af og vise, at der er en grund til, at vi har hentet flest point i de foregående fem kampe. Jeg vil gerne have en god fornemmelse med ind til playoffkampene.

Thomas Thomasberg må fortsat se bort fra Mikkel Kallesøe, der har problemer med låret, men til gengæld var både Marvin Egho, Mads Aaquist og Johnny Thomsen på træningsbanen torsdag og indgår i truppen til fredagens opgør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce