Annonce
Randers FC

Thomasberg med respekt for Esbjerg: Deres pointantal er helt misvisende

Thomas Thomasberg glæder sig over, at Randers FC har holdt modstanderne fra at score i de seneste to kampe. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC-træner Thomas Thomasberg lader sig ikke snyde af Esbjergs magre pointhøst i denne sæson. Han mener, at vestjyderne er lige så gode som i sidste sæson.

Randers: Esbjerg har efter sidste sæsons overraskende bronzemedaljer taget et voldsomt dyk i tabellen, hvor de før søndagens kamp mod Randers FC ligger næstsidst med blot fem point.

Kun en enkelt sejr, hjemme over Lyngby, er det blevet til i sæsonens første otte kampe, hvor det også er bemærkelsesværdigt, at vestjyderne blot har formået at score fire gange.

Men de tal lader Randers FC-træner Thomas Thomasberg sig ikke snyde af.

- Deres pointantal i denne sæson er helt misvisende i forhold til indsats og præstationer. De har spillet, som de gjorde i sidste sæson, men forskellen er bare, at de sidste sæson var svineheldige i mange kampe, mens de i indværende sæsonen har været uheldige i tre-fire af kampene, siger Thomas Thomasberg.

- De har en kamp mod Hobro, som de har fuldstændig styr på og fører 1-0, inden Hobro udligner i overtiden, de har en kamp mod OB, som de misvisende taber 0-1, og de taber 0-1 i den seneste kamp mod AGF, hvor de også spillede godt. Så de ligner sig selv fra sidste sæson, men kan selvfølgelig ikke undgå at være mentalt ramte, og det skal vi forsøge at udnytte, siger Randers FC-træneren.

Annonce

Holdet er stjernen

Han ser Esbjerg som et hold, der lever på et stærkt kollektiv snarere end de store individuelle stjerner.

- For mig at se er det holdet, der er stjernen i Esbjerg. De har fået lidt individuel kvalitet ind på kanterne i dette transfervindue med Pyry Soiri og Mohammed Dauda, men de stiller stort set med de samme fra start som i sidste sæson, og de er kendetegnet ved, at de er rigtig dygtige til at arbejde som en enhed, siger Thomas Thomasberg.

Han går ind til kampen med en vis optimisme efter sejre i de seneste to kampe. I Superligaen vandt Randers FC senest med 2-0 hjemme mod Silkeborg, mens det i pokalturneringen blev til en sejr på 4-0 over Kolding.

- Nu har vi holdt nullet i de seneste to kampe, og vi har kun lukket fire mål ind i de seneste fire Superligakampe. Det er det, der skal til for at få point, og jeg synes efterhånden, at vi begynder at have styr på både den defensive og den offensive del af spillet, siger Thomas Thomasberg.

- Vores presspil fungerer godt, afstanden mellem kæderne er, som den skal være, og vi har fået optimeret vores boldomgang. Det skal vi holde fast i, så vi er i stand til at matche et Esbjerg-hold, som helt sikkert bliver en hård og svær opgave.

Randers FC ligger nummer 11 i Superligaen med otte point.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce