Annonce
Randers FC

Thomasberg om målrig sæsonåbning: Vi er jo i underholdningsbranchen

Randers FC's cheftræner, Thomas Thomasberg, følger spillet i 3F Superliga-kampen mellem Hobro IK og Randers FC på DS Arena i Hobro. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC-træneren glæder sig over, at hans mandskab er blevet bedre til at score mål end i sidste sæson. Men samtidig erkender han dog, at der aktuelt også bliver lukket for mange mål ind.

Randers: Han havde sat næsen op efter tre point, men som kampen forløb, måtte Randers FC-træner Thomas Thomasberg alligevel erklære sig tilfreds med at få det ene point med fra Hobro.

Et rødt kort 20 minutter før tid til Simon Piesinger reducerede Randers FC til ti mand, og holdet kom også bagud 1-2 et kvarter før tid, inden Saba Lobjanidze med sin anden scoring i kampen sikrede uafgjort.

- Vi kom efter de tre point. Men når man står og kigger op på måltavlen med et kvarter igen og er bagud og en mand i undertal, er man selvfølgelig klar til at sælge kampen for et point, sagde Thomas Thomasberg, der kunne se sit hold komme foran efter små ti minutter ved Saba Lobjanidze på straffespark.

Men Hobro fik udlignet ved Emmanuel Sabbi godt midtvejs i første halvleg.

- Selv om vi kommer foran, synes jeg faktisk, at vi har vores dårligste periode i begyndelsen af kampen, hvor vi halter bagefter. Det bliver bedre undervejs, og jeg er tilfreds med den periode, hvor vi spiller i undertal, hvor jeg synes, at vi fortsætter med at producere chancer og holder Hobro nogenlunde væk, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Andre typer

Status er dog, at Randers FC blot har to point og en målscore på 5-6 efter de første tre kampe i Superligaen.

- Vi er jo i underholdningsbranchen, og for jer, der sidder og kigger på udefra, må det da være fint, at vi har scoret fem mål i de første tre kampe. Det er positivt, når man tænker på, at vi i sidste sæson ofte talte om, at vores offensiv ikke helt var skarp nok.

- Men det bliver til gengæld svært at vinde kampe, hvis vi bliver ved at modtage to mål pr. kamp. Dér skal vi forsvare os bedre og have lukket ned for de huller, vi har efterladt i forsvarsspillet.

Men det handler vel også om, at I skal være bedre til at beskytte jer selv centralt på banen ved at holde på bolden, når I har en teknisk type som Vito Hammershøy-Mistrati i stedet for en dygtig presspiller som Nicolai Poulsen?

- Ja, det skal vi, og det var også noget af det, vi talte om i pausen, at vi skulle have mere fat i bolden for at kunne stresse Hobro. Vi skal stadig kunne spille den dybe bold, for det har vi også nogle typer, som nyder godt af. Men det er rigtigt, at vi skal spille på en lidt anden måde nu med de udskiftninger, vi har haft på holdet, siger Thomas Thomasberg.

- Men når jeg ser på de mål, vi har indkasseret, synes jeg nu ikke, at det handler om, at vi er kommet i undertal nede omkring vores eget felt. Der er blevet scoret nogle mål helt derinde i og omkring feltet, hvor det gør ondt, blandt andet efter nogle returbolde, og dér skal vi være i stand til at vinde de dueller. Jeg vil hellere se, at der er to, der løber sammen, end at man ikke løber efter de bolde, siger Thomas Thomasberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce