Annonce
Randers FC

Thomasberg om nederlag til oprykkere: Sæsonens dårligste præstation

Thomas Thomasberg var på ingen måde tilfreds med sit holds præstation i Lyngby. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Randers FC-cheftræner, Thomas Thomasberg, så ingen grund til at pakke tingene ind efter 2-0-nederlaget i Lyngby. Cheftræneren savnede ild i øjnene på sine spillere i sæsonens hidtil dårligste præstation.

Lyngby: Kampen mod Lyngby skulle have givet Randers FC det positivt rygstød efter to tunge 1-0-nederlag mod OB og FC København, men sådan gik det så langt fra.

Hjemmeholdet vandt fortjent 2-0 efter en randrusiansk indsats, som langt fra var på den høje klinge.

- Det var vel sæsonens dårligste præstation, når man lægger alt sammen. Jeg savnede gnist og ild i øjnene hos spillerne. Det kom i glimt undervejs, men det skal være der hele tiden. Vi forventer mere af os selv end det her, lød det resolut fra Thomas Thomasberg til Randers Amtsavis.

Men er det indstillingen, som du kritiserer?

- Spillere har forskellige tændingsniveau, men over en bred kam savnede jeg meget på den front. Det er med til at afgøre kampe, og vi har ingen grund til at gemme os efter det her. Det var en dårlig præstation – både individuelt og som hold, fortsatte cheftræneren.

Uprovokerede fejl

Randrusianerne havde umådeligt svært ved at sætte afleveringer sammen, og derfor blev det også til for få målchancer mod de kongeblå oprykkere.

- Vi mangler kvalitet i det, vi gør. Allerede i første halvleg noterede jeg fem eller seks uprovokerede fejl, og man kan vel næsten putte det hele ind under én hat. Vi skal bare ikke starte med at se på de tekniske fejl. Vi skal arbejde stenhamrende hårdt, og så må man se på andet efterfølgende. Vores organisation og arbejdsindsats skal være endnu skarpere, lød analysen fra Thomasberg, der forsøgte at ændre tingene i pausen ved at gå fra sin vanlige 4-4-2-formation til en 4-3-3.

En beslutning, som dog kun holdt til hjemmeholdets 2-0-mål et kvarter inde i anden halvleg.

- Det var i et håb om, at det ville give os lidt ekstra både med og uden bold. Det lykkedes i glimt til at starte med, men vi kom alligevel til at se for åbne ud, og derfor gik vi også tilbage. Vi lignede et hold, der havde svært ved at spille en-mod-en med deres bagkæde. Vi ledte og forsøgte at trykke på nogle knapper, men vi må bare erkende, at det ikke rigtig lykkedes i dag, sagde Thomas Thomasberg.

Stokke bagerst i køen

Cheftræneren startede med blot 18-årige Kasper Høgh for første gang.

- Kasper Høgh kom med det, som jeg havde håbet og forventet. Han er dygtig i hovedspillet, hvilket han også fik vist, og det var godt for ham at komme ind og få Superligaminutter i benene.

I sidste sæson spillede du meget med Benjamin Stokke, som slet ikke kom på banen i dag. Er det et udtryk for, at nordmanden er bagerst i køen?

- Ja, ellers havde vi jo brugt ham. Vi bedømmer det fra uge til uge, og i dag valgte vi Marvin Egho og Kasper Høgh. Havde vi synes, at det Benjamin (Stokke, red.) var den bedste, så havde vi jo startet med ham inde, sagde Thomas Thomasberg, der erkendte, at seks halvlege uden mål nager.

- Selvfølgelig er det bekymrende, at vi ikke har scoret seks halvlege i træk, men jeg vil ikke starte der. Det vil hjælpe os, hvis vi begynder at holde modstanderne fra at score. Selvfølgelig vil vi gerne score mål, men det andet skal være på plads først, sluttede cheftræneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce