Annonce
Sport

Thomsen efter nederlag: De viste, hvorfor de har et hold til 100 millioner

Det røde kort til Emil Riis ødelagde Randers FC's chance for et sidste pres i slutfasen, vurderer Johnny Thomsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Randers FC tabte 0-2 til FC København, men højre back Johnny Thomsen blåstempler indsatsen, hvor der i sidste ende blot var kynisme til forskel.

Randers: Randers FC - FC København. 0-2. Det lyder ikke ligefrem som en overraskelse. Det var vel nærmest forventet, men målt på spil og chancer står Randers FC alligevel tilbage med en følelse af, at det sagtens kunne være blevet til mere.

- 2-2 havde været mere fair, hvis vi havde kendt vores besøgelsestid. Det var en meget lige kamp, hvor vi specielt i første halvleg fik dem budt op til dans. Men det er vel forskellen på os og FCK, at de formåede at score på nogle af de chancer, de producerede. Man må bare sige, at de viste, hvorfor de har et hold til 100 millioner, siger Johnny Thomsen, der blev kåret til kampens spiller af de fremmødte tilskuere.

Skudstatistikken viste, at begge mandskaber sendte bolden mod mål 11 gange, men ikke en eneste gang blev Jesse Joronen testet i FCK-buret.

Bolden blev simpelthen blokeret eller skudt forbi. Og det var altså på en håndfuld store muligheder, for Randers FC spillede i lange perioder lige op med gæsterne fra hovedstaden.

- Vi lykkedes med det samme som i AaB-kampen. Vi var gode i duelspillet og udviste stor løbevillighed. Vores angribere vandt også en masse dueller, som gav flere chancer og samtidig udstillede FCK's mangler i midterforsvaret. Vi kom ud at løbe med dem og havde i hvert fald én friløber til Mikkel Kallesøe, mens Benjamin Stokke også havde nogle store chancer, som han er rigtig træt af, han ikke fik scoret på, siger Johnny Thomsen.

Annonce

Afgørende rødt kort

Randers FC var længe blot bagud 0-1, men så blev Emil Riis smidt ud et kvarter før tid, efter angriberen blot tre minutter forinden var kommet på banen. Kort efter scorede gæsterne og begravede dermed den sidste tro på et comeback.

- Vi gjorde os klar til at lægge det sidste tryk, og vi havde set, hvor store problemer de lange bolde gav dem. Jeg er sikker på, at vi kunne have lagt et pres til sidst og fået skabt nogle chancer, så det er rigtig ærgerligt, at Riis røg ud, men det er der ikke noget at gøre ved, siger Johnny Thomsen.

Nederlaget var det første til Randers FC siden mødet med FC Midtjylland i starten af december, og klubben har fortsat blot tabt to af de seneste otte kampe.

En stime, der giver selvtillid, og ikke bare sådan lige lader sig ødelægge af et nederlag til københavnerne.

- Det er lige FCK og FCM, der afbryder vores gode form, men kan vi slå alle andre, er det vel okay, griner Johnny Thomsen og fortsætter:

- Vi må fokusere på, at vi fik produceret en del chancer, og indstillingen var rigtig fin. Kan vi komme med det samme ovre i Brøndby i næste runde, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne vinde derovre.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce