Annonce
Erhverv

13 butikker lukker: Rigmand dropper to år gammel butikskæde 

Søren Ibsen, adm. direktør, skal i gang med at lukke og afhænde de 24 butikker i Værsgo-kæden. PR-foto.
Niels Thorborg er på vej ud af isenkram-branchen. Værsgo-kæden, som han skulle drive i mindst to år som betingelse for at afhænde 25 Inspiration-butikker, ophører. 13 butikker lukkes, tre af afhændet til Kop & Kande-kæden, og de sidste otte forsøges solgt til samme kæde.

Odense: Han gjorde forsøget, men det kom aldrig rigtigt op at flyve. Derfor har forretningsmanden Niels Thorborg indledt en afvikling af isenkræmmer-kæden Værsgo. Kæden blev oprettet for godt to år siden, men har aldrig givet overskud.

Oprettelsen skete som en betingelse fra konkurrencemyndighedernes side for at Niels Thorborg kunne sælge 25 Inspiration-forretninger til Imerco, den største kæde på markedet.

De 24 Værsgo-butikker skulle drives i mindst to år, lød betingelsen, og de to år var gået midt i august. Nu har Niels Thorborg lagt en samlet plan for at komme helt ud af branchen, og det sker ved dels at lukke 13 af butikkerne - den første blev lukket i fredags - dels ved at afhænde de resterende 11 til nye ejere i kæden Kop & Kande.

Tre er allerede overtaget, mens de otte resterende, blandt andet butikken på hjørnet af Vindegade og Kongensgade i Odense, afhændes til Kop & Kande, som er et indkøbssamarbejde med selvstændige ejere af de enkelte butikker.

Indtil nye købere er fundet, indgår 3C Retail, som er en del af Thorborgs 3C-koncern, som andelshaver af de de otte tidligere Værsgo-butikker i Kop & Kande a.m.b.a.

Annonce

Værsgo bliver til Kop & Kande

Værsgo-kæden bestod oprindelig af 24 butikker og har eksisteret i godt to år.

Den blev oprettet på konkurrencemyndighedernes foranledning som betingelse for, at Niels Thorborg kunne sælge 25 Inspiration-butikker til Imerco.

En del af betingelserne var, at kæden skulle drives i mindst to år. De to år var gået i midten af august.

Dermed kommer kombinationen af nedlukning og salg af de 24 butikker næsten lige så hurtigt, som det er teoretisk muligt.

13 butikker lukkes, mens 11 fortsætter i Kop & Kande-regi.

Kop & Kande har sit udspring tilbage i 1978, hvor 54 selvstændige isenkræmmere stiftede en indkøbsforening, som i 1984 fik navnet Kop & Kande.

I løbet af 90'erne blev samarbejdet mere forpligtende, og der blev udarbejdet et egentligt koncept og en ensartet profil.

I dag er kæden organiseret som et a.m.b.a., andelsselskab med begrænset ansvar.

Kop & Kande-butikkerne drives af selvstændige købmænd , som via Kop & Kande-samarbejdet er forpligtet til at købe hovedparten af deres varer gennem Kop & Kande.

Der er p.t. 103 Kop & Kande-butikker. Dermed er det landets næststørste kæde, kun Imerco med 181 butikker er større.

Underskud i både 2018 og 2019

- Aftalen med Kop & Kande er, at de i deres køberkartotek skal have tid til at finde egnede købere, ligesom de fandt til de tre, der allerede er solgt, oplyser Søren Ibsen, adm. direktør i Værsgo.

Hans opgave bliver nu at få afhændet de otte resterende Værsgo-butikker og lukke resten inden den 31. januar næste år.

- Det er da en speciel opgave, og det havde jeg helst været foruden. Men sådan er vilkårene. Vi må konstatere, at det er et meget hårdt marked, hvor det er svært at tjene penge, og ud af de muligheder, der var, så er dette den bedste løsning, siger Søren Ibsen i en kommentar til avisen Danmark.

- Vi glæder os over, at omkring halvdelen af Værsgos butikker fortsætter i andet regi, og at vi dermed også bevarer mange arbejdspladser. Det har været vores fokus. Vi havde håbet at kunne bevare alle butikker, men på grund af markedssituationen og en dårlig drift har det ikke kunnet lade sig gøre.

- Er markedet for lille til en kæde på 24 butikker?

- Ja, det må man sige. Vi skulle nok have været op på det dobbelte for at have haft en chance.

Værsgo-kæden havde i 2018 et underskud på 47 millioner kroner, og også 2019 ender med et minus, dog ikke i samme størrelsesorden, oplyser Søren Ibsen uden at være mere specifik.

Her ligger Værsgo-butikkerne

 • Brabrand - City Vest - 8220 Brabrand
 • Frederikshavn - Frederikshavn Midtpunkt, Søndergade 4 - 9900 Frederikshavn
 • Glostrup - Glostrup Shoppingcenter 42 - 2600 Glostrup
 • Grenå - Nørregade 20 - 8500 Grenå
 • Helsingør - Helsingør Bycenter, Stürups Plads 1, butik nr. 1-101 - 3000 Helsingør
 • Herning Centret - Merkurvej 3 - 7400 Herning Herning City - Bredgade 6 - 7400 Herning
 • Holbæk - Ahlgade 17 C - 4300 Holbæk
 • Hundige - Waves, Over Bølgen 6F - 2670 Greve
 • Illum - ILLUM, Østergade 52 - 1001 København K
 • Kolding - Kolding storcenter nr. 1007 - 6000 Kolding
 • Nykøbing F - Jernbanegade 26 - 4800 Nykøbing F
 • Nykøbing M - Vestergade 3 - 7900 Nykøbing M
 • Odense City - Kongensgade 58 B - 5000 Odense C
 • Randers - Randers Storcenter, Merkurvej 55 - 8960 Randers SØ
 • Ringsted - Sct. Hansgade 6 - 4100 Ringsted
 • Skanderborg - Adelgade 61, Bloms Butikker - Butik 15 - 8660 Skanderborg
 • Skive - Nørregade 17 - 7800 Skive
 • Thisted - J.P. Jacobsen Center, Storegade 6, 1. sal nr. 7 - 7700 Thisted
 • Varde - Torvet 6 - 6800 Varde
 • Aabenraa - Ramsherred 35 A - 6200 Aabenraa
 • Aalborg - Slotsgade 5 st. - 9000 Aalborg C
 • Aarhus City - Søndergade 6B - 8000 Aarhus C

102 Kop & Kande-butikker

Hos Kop & Kande glæder adm. direktør Peter Rønn sig over, at kæden er blevet 11 butikker større, så der nu er 103 med i samarbejdet. Det er dermed landets næststørste kæde, kun overgået af Imerco, der efter overtagelsen af et antal Inspiration-butikker har 181 forretninger spredt ud over hele landet.

- Jeg er glad for den aftale, vi har forhandlet os frem til med Værsgo. Vi har et stærkt brand, og vi står solidt i markedet. Derfor er jeg også sikker på, at vi snart finder nye købmænd til de otte butikker, så vi kan byde endnu flere medlemmer velkommen i Kop & Kande-kæden. Det er hele tiden vores ambition, lyder det fra Peter Rønn.

Avisen har været i kontakt med Niels Thorborg, der ikke har yderligere kommentarer til handlen ud over de oplysninger, der fremgår af en pressemeddelelse om sagen. Her er det Værsgo-kædens adm. direktør Søren Ibsen, der udtaler sig.

Søren Ibsen siger i øvrigt, at når arbejdet med at afhænde og lukke de resterede Værsgo-butikker er færdigt, skal han se sig om efter nyt arbejde.

- Jeg har lavet en god aftale med Niels Thorborg om at gøre arbejdet færdigt, og så skal jeg nok ud at se mig om efter noget andet til foråret, siger Søren Ibsen.

Det påtvungne engagement i Værsgo-kæden blev ingen succes for Niels Thorborg, der nu afvikler isenkram-kæden ved at lukke og afhænde de i alt 24 butikker. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Naboer kæmper for at stoppe planlagt boligbebyggelse

Randers For abonnenter

Bygherre: Støjproblemerne er løst med vores nu ændrede projekt

Annonce