Annonce
Randers

Ti år med fastliggere og lystfiskere

Inge-Dora Josefsen tager gerne turen fra Esbjerg til Langå året rundt. Atmosfæren her er nemlig helt speciel, mener hun og hendes mand. Foto: Christina Brorson

Camping. Ervin og Birthe Morsing gav Langå Camping en skarpere lystfiskerprofil, da de overtog i 2002. Det har lønnet sig.

Vintercampisterne er som et særsyn i juni på besøg. De ville ikke gå glip af Ervin og Birthe Morsings 10 års »jubilæum«, og derfor har de undtagelsesvist forladt Gardasøen til fordel for Langås skov og Gudenå.

Ervin og Birthe Morsing driver en velfungerende og populær campingplads, der kun behøver at opdatere sin hjemmeside for at trække fulde huse. Foto: Christina Brorson

Der var sendt en bred invitation ud på campingpladsens hjemmeside til alle, der lørdag 9. juni havde lyst til at fejre de ti år med Ervin og Birthe ved roret, og faktisk var det meget passende, at netop vintercampisterne kom og bakkede op om festlighederne. Det er nemlig dem, der i sidste ende har gjort det muligt for både Erwin og Birthe Morsing at få brød på bordet.

Dagligvarer køber mange campister inde i Langå. Til gengæld bugner campingpladsens butik af fiskegrej. Foto: Christina Brorson

Da ægteparret i 2002 overvejede at købe pladsen, gjorde både den tidligere ejer og ejendomsmægleren det klart, at der kun var til én indtægt i arbejdet med den lille campingplads. Den oplysning holdt ikke stik. Efter to år løb hjulene så stærkt, at Langå Camping snildt kunne forsørge ægteparret Morsing. De tilbagevendende gæster med faste pladser har en stor del af æren herfor.

Annonce

»Da vi kom, var 40 fastliggerpladser optaget om vinteren. Nu er alle 80 besat, og vi har ventelister,« fortæller Ervin Morsing.

I alt tilbyder pladsen 102 campingpladser og 12 hytter. Det hele går som varmt brød i højsæsonen - april til oktober for en campingplads med lystfiskeri - og vinterfolkene sørger altså for, at pladsen fungerer året rundt.

Opskriften for Ervin og Birthe, da de kom til for ti år siden, var at slå mere på det, der er pladsens trækplaster nummer ét: Fiskeriet. Med Danmarks bedste fiskevand i baghaven var det sådan set bare at råbe lidt højere:

»Vi lavede en hjemmeside og sørgede for at figurere alle de steder på nettet, hvor lystfiskere udveksler erfaringer.« fortæller Ervin Morsing.

Heldigvis trives laksen i Gudenå - også bedre end den har gjort, kan Ervin Morsing konstatere. Han sætter stor pris på, at Danmarks Center for Vildlaks stadig finder penge til hvert år at udsætte lakseyngel. Det er hele Gudenå-området afhængig af, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce