Annonce
Randers Cimbria

Ti spillere på tavlen: Ny Cimbria-profil stak ud i gennemført holdindsats

Jonathan Jeanne havde blot scoret 11 point i sine to første kampe for Randers Cimbria. Mod BMS Herlev Wolfpack blev den total mere end fordoblet. Arkivfoto: Kim Haugaard
Randers Cimbria vandt uden de store problemer 88-67 over BMS Herlev Wolfpack onsdag aften. Der var store fremskridt i en vigtig del af spillet, mens samtlige spillere også fik vigtige minutter. Den nye profil, Jonathan Jeanne, leverede også sin bedste kamp i Cimbria-trøjen indtil nu.

Randers: Et snævert nederlag til Randers Cimbria i forrige runde mod Bakken Bears har ikke slået kronjyderne ud.

Onsdag aften var de taget til Sjælland for at komme tilbage på sporet mod Pro B-holdet BMS Herlev Wolfpack.

Københavnerne har tidligere i sæsonen slået Svendborg Rabbits, så på papiret var det ikke nødvendigvis en walkover, selvom randrusianerne qua deres status som Pro A-hold, selvfølgelig kun kunne være tilfredse med en sejr.

Den fik de også. Med stil endda.

De tre første perioder blev vundet, hvor klasseforskellen især blev sat på plads i tredje. Cimbria-forsvaret lukkede i, mens offensiven buldrede derudaf. Det sikrede en føring på mere end 30 point. I slutfasen blev der slækket lidt på indsatsen, men kampen endte alligevel med en sikker sejr på 88-67.

- Den vigtigste ting for os var, at vi tog skridt i den rigtige retning. Der betød resultatet på pointtavlen ikke så meget. Vi havde fokus på, at vi skulle rebounde bolden bedre. Havde vi gjort det bedre i de første runder, havde vi også været ubesejret nu. Men mod Wolfpack gjorde vi et fantastisk stykke arbejde med at rebounde bolden, siger Jimmy Moore, cheftræner for Randers Cimbria.

Derudover glæder træneren sig over, at holdet lukkede ned for Andreas Meilby og Mathias Seilund, som blot lavede 12 point tilsammen.

- Vi havde udvalgt nogle nøglespillere, som vi gerne ville eliminere fra kampen. Der gjorde drengene et fænomenalt stykke arbejde defensivt mod Meilby og Seilund, som nærmest ikke fik indflydelse undervejs, siger Jimmy Moore.

Kampen i tal

Basketligaen, 4. runde

BMS Herlev Wolfpack - Randers Cimbria 67-88 (28-40)

Periodecifre: (15-19), (13-21), (12-25), (27-23).

Randers Cimbria: Jonathan Jeanne 18, Corey Silverstrom 16, Rasmus Bach 13, Josh Fortune 12, Brantley Bynum 10, Chris Nielsen 7, Oliver Strøh 4, Anton Hansen 3, Oscar Alm 3, Casper Stage 2.

Topscorere Herlev Wolfpack: Javion Blake 26, Danijel Marsenic 11.

Rebounds: Herlev Wolfpack 38, Randers Cimbria 48.

Samlet skudprocent: Herlev Wolfpack 23/62, Randers Cimbria 30/75.

Annonce

Opløftende holdindsats

I modsætning til hjemmeholdets Javion Blake, som scorede 26 point, var der ingen Randers Cimbria-spillere, som for alvor stak ud på tavlen. Det var en rendyrket holdindsats.

Fem spillere scorede et tocifret antal point, mens det kun var Corey Silverstrom, som rundede 25 minutters spilletid. Samtlige 11 spillere fik spilletid, og alle på nær Esben Reinholt, som knap nåede fire minutter på banen, kvitterede for tilliden ved at score minimum to point.

- Det var en god og sjov aften. Det er opløftende for alle at være en del af, når de lidt yngre drenge, som måske ikke spiller så meget, er i stand til at levere. De træner så hårdt, så det er dejligt at belønne dem, siger Jimmy Moore.

Bemærkelsesværdigt var det, at Chris Nielsen endnu engang holdt sig under 10 point, men veteranen langede til gengæld fem assister ud. Det samme gjorde Oliver Strøh, og det var da også kendetegnende for kampen, at bolden blev flyttet godt rundt i angrebet.

17 gange leverede en Cimbria-spiller en assist. Det var kun tilfældet otte gange for hjemmeholdet.

- Offensiven arbejdede ud fra defensiven. Vi dækkede så godt op, at vi kunne spille med det tempo, vi gerne vil. Forsvaret forårsagede turnovers samt forcerede og svære skud, hvilket førte til kontrabasketball med åbne skud og mange assister til følge, forklarer cheftræneren.

Annonce

Gennembrud for profil

Kampen blev også et mindre gennembrud for den nye spiller Jonathan Jeanne, som med 18 point scorede langt flere point, end han sammenlagt havde lavet i sine første to kampe.

I Kronjylland er forhåbningerne store til ligaens højeste spiller, så det var en glad cheftræner, der satte ord på fremskridtene hos sin nye profil.

- Det vigtigste for JJ (Jonathan Jeanne, red.) var hans aktivitetsniveau. For en spiller af hans størrelse tænker man, at alt spil er baseret rundt om ringen, men han kan også skyde længere udefra. Han var meget aktiv uden bold og fandt områder på banen, så han kunne sende fire-fem flere åbne hopskud afsted end i de tidligere kampe, siger Jimmy Moore.

Franskmanden ramte på lige knap halvdelen af sine forsøg - heriblandt var der en enkelt trepointsscoring.

Sammen med resten af holdet er han igen i aktion fredag aften mod BK Amager. Det er på udebane, og opgøret starter klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce