Annonce
Randers FC

Tid til at overbevise Thomasberg: De skal sparke sig ind i varmen i vinteropstarten

Thomas Thomasberg sættes i forbindelse med det ledige trænerjob i AaB, men indtil videre er han chef i Randers FC og dermed manden, som de kronjyske spillere skal vise sig frem for. Arkivfoto:  Annelene Petersen
Færre kampe i foråret giver større konkurrence om minutterne på banen i Randers FC. Randers Amtsavis har set på hvilke spillere, der skal bruge de kommende uger på at spille sig ind i varmen hos trænerteamet.

Fodbold: Syv træningskampe og en masse timer på træningsbanen.

Sådan lyder menuen for Randers FC-spillerne frem mod forårspremieren, som bliver mod selveste Leicester City på King Power Stadium i England 17. februar.

Samtlige 25 spillere i den kronjyske trup håber selvsagt at blive en del af den oplevelse, men der er kun plads til 11 fra start og en håndfuld fra bænken, og der bliver kamp om minutterne i et forår, hvor der er langt færre kampe end i efteråret.

Annonce

Der skal et mirakel til, hvis kampene mod Leicester ikke skal ende som det sidste kapitel i det europæiske eventyr, og pokalturneringen kører også videre uden kronjyderne.

Avisen kommer her med fem bud på, hvem der skal bruge opstarten til at spille sig ind i varmen hos Thomas Thomasberg. Den første mulighed for at vise sig frem er fredag i Hobro.

Vinteropstarten i Randers FC

Der venter Randers FC fire testkampe i Danmark og tre på træningslejren i Tyrkiet i løbet af vinterens opstart.

Testkampe i Danmark:

Fredag 14. januar klokken 12 på udebane mod Hobro IK.

Fredag 21. januar klokken 14 på udebane mod AC Horsens.

Tirsdag 25. januar klokken 14 hjemme mod norske Raufoss IL.

Fredag 28. januar klokken 12  hjemme mod svenske IF Elfsborg.

Træningslejr i Belek:

Træningslejren varer fra 3. til 13. februar, og som det ser ud nu skal Randers FC møde FC Oleksandriya fra Ukraine, Dinamo Tbilisi fra Georgien og FC Arsenal Tula fra Rusland. Modstanderne er dog ikke endegyldigt bekræftet.

Forårssæsonen starter med Conference League på udebane mod Leicester City torsdag 17. februar, hvorefter Superligaen starter mandag 21. februar klokken 19 hjemme mod Viborg FF.

1 Vincent Onovo

I efteråret viste Vincent Onovo sig som det svageste led på Randers FC's centrale midtbane. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den 26-årige midtbanespiller har slet ikke fundet sine ben på Randers FC-mandskabet. Han forvaltede efterårets 239 Superligaminutter i svingende stil og efterlod ikke ligefrem et indtryk af, at han kan aflaste Lasse Berg Johnsen og Frederik Lauenborg på den centrale midtbane uden et stort fald i kvaliteten.

I sine blot tre kampe fra start i Superligaen er han i alle blevet pillet ud i begyndelsen af anden halvleg, men sagen er, at han fortsat er på kontrakt i Randers FC i to år. Han skal nulstille, tage arbejdshandskerne på i de kommende uger og vise sit værd.

I hvert fald hvis han vil være en brik på Thomasbergs taktiske tavle i stedet for Søren Pedersens liste over spillere, der skal pilles af lønningslisten.

2 Jakob Ankersen

Jakob Ankersen optrådte 24 gange i efteråret på tværs af alle turneringer. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han indgik i efterårets rotation på kanterne, men med langt færre kampe i vente, bliver der rift om kantminutterne i foråret, og her skal Jakob Ankersen holde sig til.

Tosin Kehinde ligner førstevalget blandt kantspillerne, og så står kampen mellem Ankersen, Simon Tibbling og Tobias Klysner.

Tobias Klysner og Simon Tibbling har længerevarende aftaler, men Jakob Ankersens kontrakt udløber ultimo juni i år, og derfor skal den 31-årige kantspiller spille for at forlænge opholdet i Kronjylland. Ja, faktisk skal han bruge opstarten som springbræt til fremtiden uanset, for overbeviser han ikke Thomasberg, skal han overbevise nogle andre.

3 Nicolai Brock-Madsen

Nicolai Brock-Madsen blev hyldet af fansene efter en flot kamp mod AGF i 13. spillerunde. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den hjemvendte kriger står med en stor mulighed for at overbevise Thomasberg om, at han skal sidde på mange af forårsminutterne i front.

Alhaji Kamara er i Cameroun for at repræsentere Sierra Leone til de Afrikanske Mesterskaber, og Marvin Egho er også ude af opstartsligningen med en skade. Deres fravær er Brock-Madsens chance for at spille sig helt ind i varmen i opstartens syv testkampe.

Den 29-årige angriber måtte vente tålmodigt på sin chance i efteråret, men den kom, og han beviste, at han stadig kan gøre livet surt for de stoppere, som han bokser med. Nu er det tid til at vise, at han også kan lave mål.

4 Tobias Klysner

Tobias Klysner scorede mod Brøndby i sidste sæson, men i indeværende sæson venter han stadig på sin første fuldtræffer. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

I sidste sæson brød han for alvor isen til landets bedste række, hvor det blev til spilletid i 31 Superligakampe, hvoraf 11 var fra start.

I indeværende sæson har 20-årige Klysner roteret med de øvrige kantspillere, hvor hans primære opgave har været i Superligaen, mens andre har taget sig af de europæiske minutter.

Syv Superligastarter er det blevet til, syv yderligere som indskifter, men når kampsekvensen falder, skal han sørge for ikke at ende som sorteper i kantkabalen.

I opstarten skal han skrive sig ind i Ankersen-ligningen og overbevise klubben om, at de skal afskibe rutinen og gå med ungdommen.

5 Filip Bundgaard

FIlip Bundgaard fik lov at starte Conference League-opgøret på hjemmebane mod Cluj, som Randers FC vandt 2-1. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Han er i søgelyset hos Ajax Amsterdam, som er blandt Europas største talentfabrikker, men han har endnu ikke slået igennem i Randers FC. Eller rettere har han endnu ikke fået den snor, der skal til for så ung en spiller.

Han er kun 17 år og rykkede først permanent op i førsteholdstruppen i sommer, men udviklingens legeplads er minutterne i kampene, og nu får han en opstart med gode muligheder for at vise sig frem, når både Egho og Kamara er fraværende.

Efter kun 59 Superligaminutter i efteråret fordelt på indhop i tre kampe bør han gå rundt med en enorm sult for at gribe den opstart, som klubben tog hul på torsdag i sidste uge.

Annonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Leder For abonnenter

Bussen mellem Randers og Aarhus: Et skridt i en rigtig retning, men Midttrafik er på ingen måde i mål

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce