Annonce
Østjylland

Nu er det tid for Aarhus at stramme op

Hans Petersen, journalist Foto: Axel Schütt
Annonce

Hverdagens kendsgerninger viser, hvor forskelligt danskerne opfatter risikoen ved Covid-19. Kunstmuseet Aros får kritik af gæster, der synes, de står alt for tæt i denne tid, hvor der er halv pris på entreen.

Andre synes, det er ok, og museet forsvarer sig med, at det ikke tager flere gæster ind, end det har lov til.

Og så er spørgsmålet: Hvordan står og går gæsterne rundt på museet? Kommer de for tæt på hinanden? Hvis ja, så nytter det jo ikke, at der samlet set er plads nok. Det kan være svært for arrangører hele tiden at være over gæster, og det kan virke irriterende på folk at blive irettesat. Især hvis de er blandt dem, der er agtpågivende.

Selv om de ydre regler er overholdt, er sikkerheden altså ikke nødvendigvis i orden. Det er meget op til den enkelte at påtage sig ansvaret for, at regler om afstand, håndvask og mundbind bliver overholdt.

Alt se stort på det er uansvarligt.


Nødvendigheden af, at alle stepper op om den her sag, er stor. Det gælder på alle niveauer.


For en dansker virker det rent ud sagt surrealistisk at gå med mundbind i det offentlige rum. Det, synes vi, hører fjernere og tætbefolkede lande som Japan og Kina til. Men på gaden og i busserne ser vi alligevel flere og flere med mundbind.

Nu er det tid for Aarhus at stramme op.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger, at vi er trætte af corona og de ulemper, den medfører. Ja, sådan er det. Men den er her, og vi skal holde den væk. Vi skal regne med, at den bliver her, indtil der er fundet en vaccine, og det kan i værste fald vare år. Hjørring har vist, at det kan lade sig gøre at bringe smitten ned på et minimum, selv om den har været oppe. Det kan Aarhus også.

Nødvendigheden af, at alle stepper op om den her sag, er stor. Det gælder på alle niveauer. Derfor er det helt hen i vejret, når DSB benytter lejligheden til at lempe på reglerne ved at tolke en udmelding, så den passer ind i DSB's kram.

Med henstillingen om at bruge mundbind i offentlig transport gav DSB frit slag på pladserne i togene. Det var ikke længere nødvendigt at bestille pladsbillet. Det er helt idiotisk at drage den konklusion uden først af have spurgt sundhedsmyndighederne. Der er brug for fodslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce